Galaxy S10 Plus släpps i en extra dyr variant

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Det senaste året har en stor del av diskussionen om mobiltelefoner handlat om pris, där många är av åsikten att de så kallade premium-mobilerna blivit för dyra samtidigt som mellanklass-mobilerna blivit allt mer välutrustade vad gäller prestanda och funktionalitet.

På lanseringseventet Unpacked nästa vecka väntas Samsung avtäcka ett flertal medlemmar i Galaxy S10-familjen, med en modell som platsar in i mellansegmentet och andra som pressar uppåt vad gäller pris. Lättviktaren uppges få namnet Galaxy S10E, och den telefonen kompletterar flaggskeppen Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus. Den sistnämnda väntas kosta nästan 1 600 Euro med maximalt lagringsminne, eller en bra bit över 16 000 kronor när svensk moms tillkommit.

Nu ryktas det också om en specialvariant av Galaxy S10 Plus som ska erbjudas i begränsad upplaga (vad nu det betyder) och kosta skjortan, för att uttrycka sig milt. Enligt Lifehacker kan specialmodellen kosta upp emot 3 000 dollar eller svindlande 28 000 kronor. Det ska mycket till att få en Iphone XS Max att verka billig, men här skulle Samsung faktiskt kunna lyckas med det konststycket.

För det priset är givetvis lyx bara förnamnet. Mobilen har inte bara 1 terabyte lagringsminne och hela 12 gigabyte primärminne, utan uppges också få en välvd bildskärm på 6,7 tum. Dessutom får den hela fem kameror och stöd för mobiluppkoppling med 5G, vilket hade varit användbart om det funnits täckning för det hos teleoperatörer.

En inte särskilt vild gissning är också att specialvarianten av Galaxy S10, som uppges ha kodnamnet Beyond X, också släpps i en eller flera specialfärger jämfört med de andra lyxiga S10-mobilerna.

Läs mer:

Källa: Lifehacker

Kommentarer
6 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.