Apples butikschef Angela Ahrendts slutar

Efter att ha framgångsrikt lett uppbyggnaden av Apples butiken världen om de senaste fem åren lämnar hon nu över till Deirdre O'Brien. Ahrendt lämnar Apple i april.

Apple får nog ses som katalysatorn för de senaste årens trend med att företag satsar på egna påkostade butiker. Apples koncept med lyxiga och påkostade butiker har spritt sig till majoriteten av de stöstorasta städerna världen över, och chefen för denna butikssatsning hos Apple har under flera år varit Angela Ahrendts.

De stora framgångarna till trots väljer hon nu att lämna uppdraget i april, och då kommer Apple-veteranen Deirdre O'Brien ta över stafettpinnen. Det ges ingen konkret anledning till varför hon lämnar företaget nu, utöver att hon ska ge sig iväg på nya personliga äventyr. Ahrendts rekryterades till Apple 2013 från den lyxiga klädkedjan Burberry.

Fortsätter satsa på butiker

Apples satsning på expansion av butiker lär fortsätta som tidigare under O'Briens styre, och som en del i detta får vi fortsätta hålla ögonen på den omtalade butiken som planeras för Stockholm. Planerna för butiken i Kungsträdgården fick läggas på is då de fick nej av Stockholms stad.

Vad tror ni, är det fortfarande en bra idé att bygga egna påkostade butiker i en tid av näthandel?

Källa: Apple