Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

5 miljoner kunder betalar för G Suite

Googles moderbolag Alphabet lämnade nyligen kvartalsrapport för sista kvartalet 2018. Sundar Pichai berättade då att det i slutet av 2018 fanns hela 5 miljoner betalande G Suite-kunder, en ökning med en miljon nya kunder.

Företagsmarknaden är viktig för det som kallas för Google Cloud. När Googles moderbolag Alphabet nyligen lämnade kvartalsrapporten för sista kvartalet 2018 fick vi från Googles vd Sundar Pichai höra att G Suite nu har 5 miljoner betalande användare – vilket är en ökning med en miljon sedan förra året.

I slutet av varje år brukar Google dela med sig av antalet betalande användare av G Suite och ökningen har varit samma nu flera år i rad. Både 2016 och 2017 tillkom en miljon nya kunder.

För närvarande kostar Basic-nivån av G Suite 4 euro i månaden och "Business"-nivån kostar 8 euro. Från och med april kommer priserna att höjas. I USA från 5 till 6 dollar i månaden respektive från 10 till 12 dollar i månaden (och motsvarande ändringar kommer att göras i lokala valutor). Google anmärkte att prishöjningen täcker in nya funktioner och appar som lagts till under det senaste decenniet. Fram till april i år har G Suite nämligen haft samma månadskostnad sedan lanseringen.

G Suite inkluderar bland annat Gmail, Kalender, Hangouts Chat, Hangouts Meet, Drive, Dokument, Kalkylark, Presentationer och kundtjänst. Betalar man lite mer för tjänsten ingår exempelvis obegränsad lagring och stöd för arkivering.

Alphabets kvartalsrapport är en rätt positiv historia (särskilt om vi jämför med företag vars intäkter till mycket större del kommer från mobiltelefoner som haft en tuff julhandel). Företaget vars största intäkter kommer från annonsering, rapporterade intäkter på 8,94 miljarder dollar från omsättningen 39,27 miljarder dollar. Jämfört med motsvarande kvartal innebär det här en ökning med 22 procent.

Rapporten landade högre än analytikernas förväntningar, men aktien har ändå fallit något efter.

Källa: Google Cloud-blogg | Alphabets kvartalsrapport

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.