Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tar bort gruppsamtal via Facetime för att fixa allvarlig bugg

En bugg med Facetime gör det möjligt att höra ljudet hos personen du ringer innan de har svarat. Apple har nu tagit bort möjligheten att ringa gruppsamtal medan de försöker hitta en lösning på problemet.

Läs också: IOS 12.1 släpps idag med grupp-Facetime Gruppsamtal via Facetime var en av de större nyheterna med IOS 12 som innebär att du kan ha videosamtal med upp till 32 personer samtidigt. Nu är funktionen temporärt borttagen då en allvarlig bugg upptäckts. Apple säger de ska ha en lösning ute senare i veckan, men har inte gått in på några detaljer än.

Buggen gör det möjligt att höra vad personen du ringer till säger och gör innan de ens har svarat. Så här gick det till: Genom att ringa ett videosamtal till en av dina kontakter, och direkt svepa upp från botten av skärmen för att lägga till ny person, och då välja att lägga till dig själv, startades ett gruppsamtal med dig och den första personen – även om hen inte accepterat samtalet ännu.

Du kunde då höra ljudet från personen utan att hen behövde svara och personen kunde heller inte märka att något särskilt skett. Det ringer bara som vanligt i den änden. Några rapporterar också att om personen som blir uppringd trycker på strömknappen eller volymknappen för att avböja samtalet skickas inte bara ljud utan video också.

Efter att Apple blivit uppmärksammade på buggen, uppdaterade de status-sidan för alla deras tjänster, för att bekräfta att gruppsamtal via Facetime inte fungerar för närvarande. En fix ska komma senare under veckan och troligtvis återkommer tjänsten också i samband med det.

Har du testat att ringa gruppsamtal med Facetime? Upplevt buggen? Berätta gärna i kommentarerna nedan.

Källa: 9to5mac

Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.