fredagsvideo

Steve Jobs lanserar Macintosh 1984

En milstolpe i teknikhistorien fyller 35 år den här veckan, och vi vill passa på att tipsa om en riktigt intressant och spännande youtube-video som passar bra en fredagskväll.

Den här veckan fyllde Macintosh 35 år, och för att fira detta vill vi tips om ett riktigt stycke historia på internet. 22 januari 1984 introducerades nämligen den första Mac-datorn genom en idag välkänd reklamfilm regisserad av Ridley Scott.

Två dagar senare, 24 januari, började datorn säljas, och Steve Jobs höll hov inför Apples aktieägare i lokalen Flint Center i Cupertino. 30 januari visade Jobs upp Macintosh igen, denna gång inför Boston Computer Society. Den sistnämnda presentationen finns bevarad på Youtube tack vare Computer History Museum, och är av betydligt högre kvalitet än det mer kända inslaget från Flint Center.

Med detta vill vi önska alla 99-läsare en trevlig helg, men vi hörs såklart redan i morgon när veckans podd-avsnitt kommer!

Trevlig helg!

Kommentarer
11 svar

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.