Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple anställer batterichef från Samsung

Apple har nyanställt en person för att leda företagets batteriutveckling, och det är ingen mindre än Soonho Ahn sin tidigare jobbat hos Samsung.

Kombinationen Samsung och batterier får nog de flesta att tänka på de uppmärksammade turerna kring telefonen Galaxy Note 7, som till slut fick återkallas på grund av överhettade batterier. Nu har Apple rekryterat en ny chef över företagets batteriutveckling, och det är Soonho Ahn som tidigare jobbat med just batterier hos Samsung SDI, ett dotterbolag till den koreanska mobiltillverkaren.

Det är dock inte känt om Ahn var inblandad i de stora problemen Samsung hade med Note 7, men Samsung SDI var en av leverantörerna av lithium-batterier till telefonen. Även Apple har tidigare köpt batterier från bolaget, men enligt Bloomberg är det möjligt att Apple nu satsar på att få igång en helt egen batteritillverkning.

Apple förde också förra året förhandlingar om att köpa kobolt direkt från gruvor istället för från en leverantör. Detta för att säkra en stadig tillgång på kobolt, som väntas kunna bli en bristvara framöver när allt fler elbilar behöver materialet till sina batterier. Men om Apple bestämt sig för att själv tillverka egna batterier behövs också säkra leveranser av kobolt, och det skulle inte vara första gången Apple börjar bygga sina egna komponenter istället för att förlita sig på andra företag.

Läs mer:

Källa: Bloomberg

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.