Så många Iphone-batterier bytte Apple förra året

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

I slutet av 2017 fick Apple en hel del kritik efter att det framkommit att Iphone-telefoner med ett slitet batteri drar ner hastigheten på processorn. Detta görs för att telefonen inte ska stänga av sig, men gjorde många upprörda bland annat för att Apple inte kommunicerat funktionen tillräckligt tydligt.

Apple bad om ursäkt och lovade bättre funktioner i IOS för att övervaka batteriets prestanda. För att blidka arga användare erbjöd de också en kraftig rabatt för att byta batteriet i en Iphone. Istället för ungefär 800 kronor sänktes priset till 250 kronor under hela 2018.

Det billigare priset verkar föga förvånande ha fått många användare att byta batteri. Enligt John Gruber på Daring Fireball bytte Apple hela 11 miljoner Iphone-batterier under 2018, jämfört med andra år när siffran ligger på mellan 1 och 2 miljoner. Enligt Gruber ska detta ha framkommit under Tim Cooks personalmöte 3 januari.

Källa: Daring Fireball

Kommentarer
3 svar
Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!