Apple sägs släppa Iphone med tre kameror i år

Också i år ska Apple uppdatera sina Iphone-modeller. Enligt uppgifter fortsätter de med tre modeller varav en sägs få tre kameror på baksidan för att konkurrera med flaggskeppen på Android-sidan.

Enligt Wall Street Journal kommer årets Iphone-event återigen att bjuda på tre nya Iphone-modeller. En ersättare till Iphone XR med LCD-skärm, tillsammans med två andra som ska vara 2019 års flaggskepp. Antagligen kommer den största av de tre att bjuda på tre kameror på baksidan, vilket vore första gången Apple provar något sådant. Anledningen ska vara att försöka överglänsa flaggskeppen på Android-sidan.

Förra veckan läckte en bild som visar en Iphone med tre kameror på baksidan via Onleaks på Twitter tillsammans med uppgiften att enheten ska släppas i år. Det är inte känt än vilken funktion den tredje kameran kommer att ha, men ryktena som följde efter bilden rapporterar att Sony arbetar hårt på att släppa kretsar som kan driva 3D-kameror, vilket förstås har potential inom fältet för förstärkt verklighet, AR. Kanske inte lika spännande tros den nya tekniken främst ge bättre ansiktsigenkänning än vad som finns idag.

Om vi tänker på ännu nästa års Iphone-modeller sägs det att Apple överväger att bara använda OLED-paneler år 2020. Något som troligen skulle höja instegspriset för en ny Iphone ytterligare.

Vad tycker du om en lösning med tre kameramoduler? Finns det nån fördel, och vad skulle du vilja att den tredje linsen har för funktion då? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: The Verge

Önskelista till Apple inför 2019

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
22 svar

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE