Samsung presenterar Galaxy S10 den 20 februari

Det som ryktades visade sig vara sant. Samsung presenterar den nya S10-familjen en vecka innan Mobile World Congress drar igång.

I fjol presenterade Samsung den då nya Galaxy S9-familjen under MWC-mässan i Barcelona. Många väntade sig nog att samma sak skulle ske i år, men nu rapporterar The Verge att kommande Galaxy S10-familjen ska presenteras en vecka innan mässan drar igång.

Den 20 februari ska de nya telefonerna presenteras i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco. Detta blir tioårsjubileumet för Galaxy-serien och Samsung väntas slå på stort med årets lanseringar. Utöver en vanlig S10-modell och S10+ väntas de även introducera en enklare instegsmodell vid namn Galaxy S10 E, samt eventuellt även en 5G-modell. Det spekuleras dock i att Samsung kanske väntar med att prata om 5G-modellen till Mobile World Congress då 5G väntas få stort fokus där.

Utöver detta rapporterar The Wall Street Journal att Samsung även ska visa upp den kommande vikbara telefonen som just nu går under namnet Galaxy F, som logiskt nog står för Galaxy Foldable. Mycket står på spel för Samsung och andra telefontillverkare vars 2018 blev ett minst sagt tungt år. Den 20 februari vet vi alltså vad deras recept för att vända trenden blir.

Källa: The Verge, Wall Street Journal

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE