Galaxy Home visas på CES, men pris och säljstart fortfarande okänt

Nästan ett halvår efter presentationen vet vi fortfarande inte när Samsungs smarta högtalare Galaxy Home ska börja säljas, men under CES ges åtminstone tillfälle att prata med den.

Samsungs smarta högtalare Galaxy Home med röstassistenten Bixby visades upp under företagets Unpacked-event i augusti förra året. Sedan dess har det däremot varit mer eller mindre knäpptyst om produkten och fortfarande vet vi ingenting om vad Galaxy Home kommer att kosta, eller när den börjar säljas.

Men under CES finns en Galaxy Home faktiskt utställd i Samsungs monter, och det är också första gången som allmänheten får tillfälle att prata med den, och detta under noggrann övervakning av personal. Engadget har däremot lyckats få en kort pratstund med högtalarassistenten, och kan rapportera om intrycken.

Bixby i Galaxy Home verkar fortfarande vara i en betaversion, och särskilt rösten låter mindre naturlig och mer datorlik än konkurrenterna från Amazon, Apple och Google. Men mikrofonerna fungerar bra och fångar upp användarens röst även i det höga sorlet från mässhallen på CES.

Som vi tidigare rapporterat samarbetar Samsung med Spotify när det gäller musik i Galaxy Home, och Bixby kunde utan större problem hitta en låt på begäran från den strömmande musiktjänsten. Ljudkvaliten uppges vara riktigt bra, något som Samsung också tryckte på under sin presentation i augusti. Bixby kunde också ta fram information om en italiensk restaurang i närheten.

Galaxy Home har en bit kvar

Sammanfattningsvis verkar Galaxy Home fungera hyfsat, men definitivt ha en bit kvar innan den är redo att konkurrera med Google Home, Amazon Echo eller Apple Homepod på marknaden. Information om vad högtalaren kommer att kosta eller när och var den börjar säljas vill Samsung fortfarande inte dela med sig av.

Konkurrensen blir också snabbt hårdare, så frågan är hur väl Samsung kan prestera med Galaxy Home. När Apple lanserade Homepod lades stort fokus på att det skulle vara en riktigt bra högtalare, och Google har släppt en kraftigare högtalare i form av Google Home Max. Även Amazon satsar på maffigt ljud med en kommande bashögtalare till sina Echo-produkter. Slutligen finns Sonos som erbjuder ett stort utbud av högtalare med röstassistenter inbyggda, och flera andra tillverkare har börjat komma med dylika produkter.

Är det nån här som hoppas på en Galaxy Home till hemmet under 2019 rentav?

Läs mer:

Källa: Engadget

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE