Ny vikbar telefon dyker upp på nätet

Uppges vara en kommande vikbar telefon från kinesiska Xiaomi, och det ser onekligen ut att fungera smidigt.

Under hösten i fjol började det på riktigt pratas om vikbara telefoner som nästa stora teknikskifte i Android-världen. Samsung var först ut med att offentligt visa upp en prototyp för företagets kommande vikbara telefon som förväntas släppas i år.

Samsung må varit först ut, men det har också skvallrats om vikbara telefoner från andra företag, och nu har en video på en sådan telefon letat sig ut på nätet. Det är den ständiga mästerläckan Evan Blass som delar videon på sitt Twitter-konto där han skriver att det ska handla om en Xiaomi-telefon, men att han inte är säker på om det är en riktig produkt eller välgjord falsk sådan.

Om produkten i videon ovan visar sig vara en riktig telefon ser den onekligen ut att erbjuda en smidig övergång mellan telefonläge och "utvikt" läge. Om telefoner från Xiaomi, Samsung med flera släpps innan stödet introduceras i Android-systemet lär de inledningsvis få nöja sig med att apparna från telefontillverkaren utnyttjar det vikbara formatet ordentligt.

Google har bekräftat att stöd för vikbara gränssnitt kommer i en kommande uppdatering av Android, vilket potentiellt blir årets uppdatering Android Q. De presenterade även videoillustrationer av hur de nya gränssnitten ska fungera på Android-plattformen.

Vikbara telefoner ser alltså ut att bli ett mellansteg mellan vanliga telefoner och surfplattor, eventuellt en ersättare till phablet-kategorin som mer eller mindre ersatts av allt större telefonmodeller.

Kommentarer
16 svar

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE