fredagsvideo

Världens minsta synth på handleden

Det är i ropet att släppa små versioner av klassiska spelkonsoler, men här kommer ett projekt som vill sätta en liten synth-klocka på din handled.

Har du drömt dig tillbaks till det glada 80-talet när synth-musik parades med pudelrock-hår, men hittar inte tid till att släpa fram din gamla synth eller leta efter en på auktionssidor? Då kan Kickstarter-projektet Synthwatch vara något för dig.

Det handlar om en liten klocka kombinerat med en synth utrustad med sju tangenter som du bär på handleden. Tangenterna kan ge ljud ifrån sig på egen hand, men om du parar den med en app på telefonen kan du skapa mer avancerade musikaliska alster. Projektet är fortfarande i sin linda och det finns mer avancerade funktioner planerade om projektet når olika delmål som satts inför målsnöret den 1 januari 2019.

Just nu går det bara att trycka ner en tangent i taget och detta matchas med 200 förinstallerade ljud. Några delmål som är planerade är bland annat möjligheten att trycka in flera tangenter/skapa flera ljud samtidigt, importera och exportera egna ljud, med mera. Om projektet når sitt mål ska handledssynthen skeppas i april 2019, och det skulle kräva att du backar projektet med 450 dollar (cirka 4 100 kronor) för att få en alldeles egen enhet.

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Källa: Audioweld Synthwatch på Kickstarter.com

Skriven av Andreas Eklöv
Kommentarer
2 svar

Apple Arcades främsta spel har fått en officiell trailer i och med Gamescom-mässan.

Påminnelser kommer till webben samt ett renare utseende när iCloud uppdateras.

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.