fredagsvideo

Kina presenterar AI-nyhetsankare

Skulle du tycka att det är häftigt eller skrämmande att få nyheterna presenterade av en artificiell intelligens?

Under teknikkonferensen World Internet Conference i Wuzhen, Kina har just detta presenterats. I ett samarbete mellan den statliga nyhetskanalen Xinhua News och sökmotorföretaget Sogou har två artificiella nyhetsankare tagits fram och dessa presenterade nyheter under konferensen.

“Hello, everyone. I’m an English artificial intelligence anchor. This is my very first day in Xinhua news agency” är orden som en av de två AI-presentatörerna inledde nyhetspresentationen med. Utöver att vara öppna med att de faktiskt inte är mänskliga berättade de även vilken människa som bistått med deras röst.

Googles Duplex-tjänst är en annan AI-styrd tjänst som är imponerande mänsklig.

Det virtuella nyhetsankaret ska dessutom visats bredvid sin mänskliga motpart, vilket kan ses som imponerande eller skrämmande, eller både och kanske? Det som gör presentatören intelligent är att de inte matats med förinspelade ljudspår eller information, utan läser detta får teleprompter-skärmar precis som deras mänskliga kollegor.

Även om detta är imponerande är det fortfarande lång väg att gå innan våra nyhetsankare blir utmanövrerade av digitala konkurrenter. Om man tittar på detta och vad Google jobbar på med Google Duplex målar det ändå upp en bild av en framtid där ganska mycket av vardagen kan skötas av digitala funktioner.

Med det önskar vi en i allra högsta verklig och trevlig helg!

Kommentarer
5 svar
Clean my mac!

Slack har idag rullat ut en stor uppdatering till macOS och Windows där de helt att fokuserat på optimeringar och gjort programmet mindre resurskrävande.

Apple har idag släppt iOs 12.4 och watchOS 5.3 som ni nu kan uppdatera till och Walkie-Talkie-funktionen till Apple Watch är åter igång.

Vill du få en liten nostalgitripp varje gång du ska ladda din Apple Watch på sängbordet så löser gänget på Elago det.

Clean my mac!

Drömmer du om en iPhone med en uppdateringsfrekvens på 120Hz så får du nog vänta minst ett år om vi vågar tro detta rykte.

Peter har spenderat ovanligt mycket tid i sin källare och Marcus har lagt till en Sonos Sub till sin Beam, och hur bygger man egentligen det bästa Atmos-ljudet?

Marketplace, Videos on Watch, grupper och din profil är några av ikonerna vi har i botten av Facebook-appen men nu går det att slippa dem.

Clean my mac!