Huawei lanserar Mate 20 den 16 oktober

Den 16 oktober får vi se vad Huawei har för planer för sin Mate-serie. Mate 20 Pro och Mate 20 kommer då att visas upp vid ett event i London.

Ännu ett inbjudningskort har landat i vår inkorg. Den här gången är avsändaren Huawei som den 16 oktober planerar att avtäcka Mate 20 Pro och Mate 20 i London. Baserat på inbjudan är artificiell intelligens en viktig del av presentationen: "A higher intelligence is coming" med A och I markerat i rött.

Något annat vi kan se redan på inbjudan är att enheterna kommer att utrustas med den nya systemkretsen Kirin 980. Den är tillverkad med en 7 nanometers tillverkningsprocess, precis som Apples nya A12 Bionic. En nanometer är en miljarddel av en meter, och mindre storlekar innebär att fler transistorer kan få plats på samma systemkrets. Att få ned storleken har fördelen att kretsen blir mer energieffektiv eller får bättre prestanda, men tillverkare som Apple och Huawei kan också välja en medelväg där mellan.

Vi kommer att närvara på plats i London när Mate-serien visas upp och rapporterar självklart om alla detaljer. Någon som är sugen på en ny Huawei?

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.