Fingeravtrycksläsare i skärmen är på gång

Oneplus ser ut att vara en av flera telefontillverkare som ska integrera fingeravtrycksläsaren i skärmen i kommande produkter.

Det har länge viskats om diverse Android-telefoner som ska få fingeravtrycksläsaren integrerad i skärmen, men än så länge har inget hänt. Ida fick förvisso chansen att kika på en telefon med just detta under årets CES-mässa, men det är inget vi kommer få leka med på svenska marknaden.

Det kan dock vara ändring på det nu då ett flertal telefonmodeller som är på gång ryktas vara utrustade med fingeravtrycksläsare i skärmen. Den väntade uppgraderingen Oneplus 6T har nyligen blivit certifierad av EEC, vilket behövs för att godkännas för medlemsländernas tullar. I samband med den här informationen har även bilder på telefonens förpackning läckt ut, och i dessa visas information som antyder att just fingeravtrycksläsare i skärmen används.

Den läckta bilden visar även den lilla "flärpen" som figurerat i tidigare läckor runt Oneplus 6T, vilket ger ytterligare tyngd till informationen. Oneplus är dock inte ensamma om att bli avslöjade med fingret på skärmen. Telefontillverkaren Vivo, som förvisso inte figurerar på den svenska marknaden, har en ny modell på gång vid namn Vivo V11 där en av de utmärkande egenskaperna är fingeravtrycksläsare i skärmen. En annan egenskap den ser ut att ha gemensamt med Oneplus 6T är den droppformade flärpen på skärmens övre del.

Även om Vivos telefon sannolikt inte letar sig hit är de två telefonerna en fingervisning (ursäkta ordvitsen) om att Android-marknaden snart kommer låta oss låsa upp telefonen genom att sätta tummen på skärmen. Oneplus 6T förväntas lanseras i början av 2019, och om läckan visar sig stämma ska det bli mycket intressant att se hur bra det faktiskt fungerar i praktiken.

Läs mer:

Nyhet: Fingeravtrycksläsare under skärmen med Synaptics
Nyhet: Oneplus kan satsa på 5G redan nästa år
Test: Oneplus 6 är marknadens bästa Android
Quiz: Vad vet du om mobiltillverkaren OnePlus?

Kommentarer
6 svar
Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Clean my mac!