Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vad vill ni veta om Galaxy Note 9?

Om blott några dagar ska Samsung avtäcka nästa stora telefon bestyckad med S-penna. Vi kommer vara på plats och vill gärna veta vad ni är nyfikna på.

Den 9 september är det dags för Samsung att avtäcka Galaxy Note 9, det senaste flaggskeppet i en produktkategori som företaget på sätt och vis skapade med den första modellen, de så kallade phablet-telefonerna.

Note 9 kommer finna sig i en intressant position när den släpps. Samsungs vanliga konsumenttelefoner i Galaxy S-familjen har ökat i storlek för att följa med de rådande trenderna, och med Galaxy S9/S9 Plus är skillnaderna mot fjolårets Note 8 tämligen små. Den största funktionsmässiga skillnaden är att Note-familjen använder sig av S-pennan för att låta användaren rita och skapa, och sannolikt kommer detta återigen vara den stora särskiljande egenskapen med årets tillskott.

Det avtäckta avtäckandet

Samsung har redan råkat läcka ut både videos och bilder på den kommande telefonen vilket gör att vi sannolikt inte kommer bli chockerade under presentationen direkt. Men jag hoppas däremot på att Samsung ruvar på någon eller några riktigt häftiga användningsområden för S-pennan.

Tidigare har pennan använts till några publikfriande funktioner, några genuint användbara funktioner i systemet samt i en handfull tredjeparts-appar. Stödet hos tredje part har inte vuxit i någon meningsfull utsträckning fastän telefonerna funnits på marknaden ett tag, och detta är en trend jag hoppas att Note 9 ändrar på.

S-pennan ska ryktesvis använda Bluetooth för kommunikation med telefonen, vilket i så fall skulle innebära att den kan användas med fler produkter i Samsungs ekosystem, befintliga som framtida. Att pennan använder en öppen kommunikationsstandard och kan användas på fler enheter skulle potentiellt sett kunna innebära att den får bättre stöd på app-marknaden än tidigare Note-telefoner kunnat skryta med.

Det skulle kännas som en betydligt mer meningsfull utveckling än att Note 9 får tidsexklusiv tillgång till mobilversionen av Fortnite, som det ryktats om. Men i en värld där hundratals miljoner intensivt spelar spelet är det väl kanske bara jag som är en bakåtsträvande kuf.

I fjolårets krönika där jag önsketänkte om vad 2018 skulle kunna medföra för Samsung hoppades jag på att företaget skulle nyttja Note-familjens större skärm på ett bättre sätt, bland annat genom att använda funktionen där appar kan visas på delad skärm på ett bättre sätt. Detta gäller fortfarande, men nu när detta är en etablerad funktion i Android expanderar jag önskemålet till att hoppas på ännu mer avancerade funktioner för produktivitet än vad Note 8, men framför allt de vanliga Galaxy S-telefonerna, har att erbjuda.

Vad vill ni veta?

Det här är mina funderingar kring Note 9 och vad den kan tillföra, men jag är såklart sugen på att veta vad ni andra tänker runt telefonen. Känner ni att S-pennan kan motivera en egen produktfamilj nu när de vanliga telefonerna ligger så pass nära i storlek, eller borde det bara bli ett tillbehör till Galaxy S-telefonerna? Vad vill ni veta om Galaxy Note 9, och vad ska jag titta extra på under presseventet i New York? Skriv av er i kommentarerna så ska jag göra mitt bästa för att få så mycket tid med telefonen som bara möjligt.

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.