Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Lumiwatch gör din arm till en pekskärm

Lumiwatch är en Android-baserad klocka med inbyggd projektor som gör om din arm till pekskärm. Coolt säger vi, vad säger du?

Det är fredag igen och vi vill bjuda på ett nytt videoklipp. Den här gången spanar vi in en smart klocka med Android som några forskare vid ett amerikanskt universitet tagit fram. Den har en inbyggd projektor som gör att användarens arm går att använda som en pekskärm.

Klockan kallas för Lumiwatch och har förutom en laserprojektor också sensorer för att känna av var på armen/skärmen som användaren pekar. Prototypen har måtten 50 x 41 x 17 millimeter och är något större den största Apple Watch-modellen.

Helt redo för försäljning är projektet inte riktigt. Lumiwatch saknar egen skärm och den inbyggda projektorn klarar sig omkring en timme på det inbyggda batteriet. Den projicerade bilden har upplösningen 1 024 x 600 pixel med en ljusstyrka på 15 lumen (det ska räcka för att kunna se något också utomhus).

Läs mer om projektet via den här länken (pdf).

Vad tror du? Kan det här vara något för framtida smarta klockor?

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.