Andreas tar semester – här är prylarna och tjänsterna han "packar"

Andreas lämnar redaktionen för en kort semester på blott en vecka, men trots det packar han med sig orimligt mycket pryttlar.

Redaktionen löser av varandra på semestern och näst på tur är Andreas. Han ska blott vara ledig i en vecka och inte röra sig allt för långt från civilisationens trygga barm, men trots det fyller han kappsäcken med tekniska snuttefiltar i massor. Redaktionen stämmer av med honom och hör vad han ägnar sig åt på semestern, och vad han packar.

Hej, Andreas! Hur är din semester så här långt?

– Hejsan! Jo det har varit lugnt än så länge, har åkt skärgårdsbåt ut till Grinda med familjen. Busat med syskonbarn, pratat politik med farsan, fotograferat och spelat lite på de bärbara spelkonsolerna när resten av gänget har gått och lagt sig. Exakt som jag hade väntat mig det hela!

Vi undrar vilka prylar du kommer använda nu under ledigheten?

– I dagsläget är det väl nästan överflödigt att säga att jag kommer använda mobilen flitigt, det är snudd på omöjligt att existera i dagens samhälle utan att dra fram telefonen titt som tätt. Det swishas, det utförs bankärenden, det rings, det skrivs på sociala medier – ja listan kan göras lång över vad jag gör med telefonen. Min Ipad Pro hade jag tänkt nyttja till att läsa ikapp min hög med e-böcker och digitala serietidningar som legat och samlat virtuellt damm alldeles för länge nu.

Utöver det kommer jag garanterat spela på mina bärbara spelkonsoler. Gissningsvis kommer det bli mest spel på min Nintendo Switch där det finns flera titlar jag verkligen vill sätta tänderna i, och nedladdningsbart innehåll till titlar jag redan spelat som ska köras igenom. Jag kommer också spela lite på min Nintendo New 3DS XL och Sony PS Vita, men med tanke på alla övriga aktiviteter och Switch-spelandet tror jag inte att dessa konsoler kommer få i närheten så mycket kärlek som jag skulle vilja ge dem.

Till sist skulle jag också vilja plocka fram systemkameran mer än jag gjort det senaste halvåret. Det handlar egentligen bara om ren lättja, det är lite krångligare att få bilderna från kameran till datorn och sedan upp på de diverse tjänsterna eller sajterna där de ska användas, och då har jag nöjt mig med bilderna telefonerna fångar. Men nu ska det bli ändring på det!

Andreas semesterpackning

1. Ipad Pro 9,7 tum ( )
Min Ipad använder jag till lite allt möjligt, allt från att titta på film- och tv-serier till serietidningar via Comixology-appen och Marvel-appen till generellt surfande.
2. Macbook Pro 13" (2014) (-)
Jag är till skillnad från mina kollegor inte särskilt förtjust i att författa något som är längre än två meningar på ett virtuellt tangentbord, så när det är dags att skriva eller utföra "riktigt" arbete släpar jag med min över fyra år gamla trotjänar-dator. Den har fortfarande oförskämt bra batteritid och driver numera den publika betaversionen av Mac OS 10.14 "Mojave".
3. Iphone X ( )
Min privata telefon är navet i nästan allt numera, så den har jag givetvis med mig (syns ej i bild).
4. Oneplus 6 ( )
För de fall där jag skulle råka behöva en Android-lur (syns ej i bild).
5. Nintendo Switch ( )
Jag har helt orimligt många spel jag vill spela på min Switch, så Nintendos hybridkonsol kommer nog att vara en ständig följeslagare under min semester.
6. Nintendo New 3DS XL ( )
Jag har precis lika orimligt många, om inte fler, spel jag vill spela på min(a) Nintendo 3DS XL.
7. Sony Playstation Vita ( )
Känner att jag börjar upprepa mig här, men ja, väldigt många spel till PS Vita jag också skulle vilja komma igång med. Sannolikt? Nej, men hoppet lever.
8. Sony MDR-1000X ( )
Brusreducerande hörlurar är ett måste när ljudnivåerna börjar bli outhärdliga, eller när jag bara vill lyssna på musik med vettig hårdvara.
9. Samsung HS1303 ( )
De här trådbundna 3,5-millimetershörlurarna använder jag med mina bärbara spelkonsoler som inte kan ansluta trådlöst till mina Sony-hörlurar.
10. Nikon D7000 ( )
Om jag stöter på natursköna omgivningar vill jag gärna fånga dem i all sin prakt, och då får min gamla hederliga systemkamera Nikon D7000 träda i tjänst. Här används både vidvinkelobjektiv och normalobjektiv.
11. Laddare och sladdar.

Efterapande ryggburet

Jakob och flera andra kollegor på kontoret har pratat väl om och visat upp ryggsäckarna i Everyday Backpack-familjen från Peak Design, och till slut föll jag också för grupptrycket och köpte mig en sådan med 30 liters kapacitet. Det är dock inte bara grupptrycket som spelar in här, det är läckert designade och välkonstruerade ryggor med utrymme för allt jag kan tänkas släpa med mig. Jag kommer få nytta av denna när jag tar min långa semester till Japan i september.

När det gäller tjänster då? Vilka kommer du använda?

– Jag är som jag varit inne på tidigare oförskämt glad över att använda Youtube Premium utan reklam, så det kommer jag sannolikt använda massvis under semestern. Eftersom jag hoppat på Google-tåget rejält i och med detta blir det Google Play Music som får stå för musiklyssnandet (Youtube Music är inte riktigt där än). Netflix kommer jag också använda en del, men jag har betat av det mesta jag är intresserad av just nu så det kommer nog bli mer spelande än serietittande tror jag. Jag tar nog också med mig några fysiska serietidningar jag köpte i Kanada som jag inte hunnit börja läsa än.

Tack för att vi fick prata med dig, Andreas! Kom tillbaka pigg och utvilad sen!

– Det lovar jag att göra! Om jag ser sliten ut innebär det förmodligen att jag inte alls hunnit beta av spelhögen, och känner backlogen växa ohemult inför hösten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.