Snart kan du ringa med Apple Watch i Sverige

Apple Watch med mobilanslutning börjar säljas i Sverige via operatören Tre och Apple själva. Detta gör det möjligt att ringa samtal direkt från klockan. Förhandsbokningar börjar 4 maj.

En av de stora nya funktionerna med Apple Watch Series 3 som lanserades i höstas var möjligheten att använda ett simkort till klockan för att ansluta till det mobila datanätet. Denna modell av Apple Watch har dock inte funnits tillgänglig i Sverige tidigare, men nu meddelar operatören Tre att de blir först ut med att sälja klockan till svenska kunder.

Tre öppnar för förhandsbokningar 4 maj, och i butik börjar klockan säljas 11 maj. Tre erbjuder också sex månaders kostnadsfri anslutning vid köp.

Uppdatering: Även Apple kommer att börja sälja klockan i butik och via nätet 11 maj, med förhandsbokningar 4 maj. Enligt Apple måste Iphone och Apple Watch använda samma operatör, men information om vilka operatörer som kommer ha stöd för att ringa med klockan förutom Tre saknas i dagsläget.

Kommentarer
51 svar

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.

DigiTimes stryker över med markeringspenna vad som redan rapporterats.

USB-C till Lightning kan bli en grej i årets iPhone-modeller.