Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone SE kan uppdateras redan i sommar

En uppföljare till Iphone X är knappast att vänta förrän i september, men redan i sommar kan Iphone SE ersättas av en ny Iphone-modell visar registreringsbeteckningar som Apple har gjort.

Om det är något vi lärt oss av Apple är det att kronjuvelen Iphone uppdateras en gång varje år, och att detta är i september under ett stort mediaevenemang. Ytterst sällan har Apple avvikit från den rutinen, och det var många år sedan nu.

Däremot släpptes varianten Iphone SE i mars 2016, och detta är prestandamässigt mer blygsam modell som ska tilltala de som framförallt vill ha en mindre Iphone-modell än flaggskeppen med sina stora skärmar. Många väntar på att Iphone SE ska få en uppdatering, och nya tecken tyder på att detta kan ske så tidigt som i sommar.

Det är den franska webbsajten Consomac som har grävt lite, och hittat registreringsbeteckningar för nya telefonmodeller som Apple gjort till organisationen EEC (Eurasian Economic Commission). Samma metod har tidigare avslöjat Apple-produkter innan de lanseras, bland annat förra årets Ipad.

Iphone SE – en storlek som tilltalar många

Många som inte behöver den senaste och bästa prestandan har verkligen tagit Iphone SE till sitt hjärta. När Ida här på 99 testade produkten vid lanseringen 2016 tyckte hon iallafall så här:

"Iphone SE löser allt det jag stör mig på med 6S Plus. Den är liten och smidig. Det går att navigera med en hand och jag är aldrig rädd för att tappa den. Den mindre skärmen gör att jag vid längre surfsessioner börjar leta efter min Ipad eller dator."

Rykten runt en ny Iphone SE har handlat om en snabbare processor, bättre kamera och eventuellt stöd för trådlös laddning som finns hos Iphone 8 och Iphone X. Om telefonen kommer att ha samma klassiska design som dagens Iphone SE återstår däremot att se.

Källa: Consomac (på franska)

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.