Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Är det över nu?

Itunes Store inne på sista versen

Itunes Store räknas som världens största musikbutik, men nu kan dagarna vara räknade. Enligt uppgifter planerar Apple snart att stänga ned Itunes till förmån för strömmande tjänsten Apple Music.

Snart kan det vara dags för Apples musikbutiken Itunes Store att plocka ner skylten. Direktköp och nedladdning av musik har vikit i takt med att strömmande tjänster, inklusive Apple Music, expanderar.

Enligt anonyma källor inom Apple kan en tidsplan för att avveckla Itunes Store meddelas redan i mars nästa år. Det innebär isåfall inte att butiken släcker lyset direkt, och redan köpt musik kommer givetvis fungera även fortsättningsvis skriver DJ Mag. Apple-chefen och musikprofilen Jimmy Iovine uttalade också förra månaden att Itunes Store skulle försvinna när Apples kunder ”slutar köpa” musik.

Prenumerationstjänsten Apple Music har sedan 2015 samlat nästan 50 miljoner månadsbetalande kunder, varav de flesta troligtvis inte direktköper så många digitala album längre. I den analoga världen fortsätter samtidigt vinylformatet sin renässans för de som vill äga sin musik. Nya vinylskivor innehåller dessutom ofta en kod för att ladda hem en digital kopia av albumet.

Om det nu stämmer att Itunes snart liksom Elvis Presley lämnar byggnaden återstår att se, men framtiden ser knappast ljus ut. Kanske är det alltså snart dags att säga ”tack för musiken”. Skulle du sakna Itunes Store?

Källa: DJ Mag

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.