Kolla på svenska Netflix i Europa

Nya regler innebär att strömmande tjänster som man betalar för i sitt hemland fungerar även på resor inom EU (nej, det är inget aprilskämt).

Den 15 juli i fjol upphörde roamingavgifterna inom EU. Som ett led i att skapa en gemensam europeisk digital marknad försvinner nu även den geografiska exklusivitet som tidigare har rådit för strömmande tjänster som Netflix och HBO. Nya regler som börjar gälla från och med idag innebär att alla ens prenumerationer ska fungera även i andra EU-länder, utan några extra avgifter.

Ändringen är retroaktiv. Det enda villkoret är att vistelsen är tillfällig, vilket dock inte definieras tydligt. Företagen har rätt att vidta åtgärder för att försäkra sig om att prenumeranten inte uppehåller sig permanent i landet, exempelvis genom kontroll av skatteinformation och post- och IP-adresser.

Kommentarer
9 svar
Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!