Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 8, 8 Plus och X har hårdvaruförbättringar som kommer förhindra batteribekymmer

Apples senaste mobilmodeller innehåller enligt företaget hårdvaruförbättringar som innebär att de inte behöver den omtalade funktionen som sänker prestandan när batteriet blir sämre på äldre modeller.

I ett brev till en amerikansk senator berättar Apple att deras tre senaste Iphone-modeller inte kommer att drabbas av liknande batteri- och prestandabekymmer som deras äldre telefoner. Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X innehåller hårdvara som bättre kan hantera och undvika plötsliga omstarter när batteriet blir sämre.

Bakgrunden till den här batteriskandalen är en mjukvaruuppdatering (IOS 10.2.1) som släpptes i januari 2017 som påverkar Iphone 6, Iphone 6 Plus, Iphone 6S, Iphone 6S Plus och Iphone SE. Uppdateringen drog ned prestandan märkbart i enheter med ett äldre och sämre batteri för att undvika plötsliga omstarter. Med IOS 11.2 släpptes samma uppdatering till Iphone 7 och 7 Plus, enligt ett öppet brev Apple publicerat på sin hemsida.

Det som gjort många upprörda är att Apple gjort det här utan tydlig information till användarna och det tycks också bekräfta återkommande teorier om att Apple med flit gör äldre enheter långsammare för att sälja fler nya telefoner.

För att hantera skandalen inför Apple i nästa version av IOS nya batterikontroller där användare själva får styra över om de vill ha bättre prestanda eller mer stabilitet. Funktionen finns inkluderad i den andra betaversionen av IOS 11.3 som nyligen släppts till utvecklare.

Apple har också sänkt priset på batteribyten av sina telefoner. Nu kostar det 295 kronor – en markant sänkning mot de omkring 800 kronor det tidigare kostat. I brevet till senatorn skriver Apple också att de överväger att betala tillbaka en del pengar till användare som bytt batteri på sina telefoner innan prissänkningen.

2018-02-08: Artikeln uppdaterad med information om vad som gäller för Iphone 7 och 7 Plus.

Källa: Business Insider | Apples brev

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.