Apple skjuter på funktioner i IOS och Mac OS för att fokusera på kvalitet

Funktioner som planerats till nästa version av Mac OS och IOS uppges skjutas till nästa år så att Apple kan fokusera på att förbättra systemens kvalitet.

Under 2017 hade Apple en hel del problem med operativsystemen Mac OS och IOS. Utöver stora och rätt pinsamma säkerhetsproblem har framför allt IOS 11 utmålats som en av de minst polerade versionerna av systemet på länge. Apple verkar förstå vikten i att ta detta på allvar och uppges nu skjuta på nya funktioner i båda systemen till nästa år för att istället fokusera på kvalitetsförbättringar.

Rykten om IOS 12, som förväntas presenteras under WWDC-mässan i juni, kommer från industriveteranen Ina Fried hos Axios. Enligt denna rapport ska Craig Federighi, som ansvarar för Apples mjukvaruavdelning, informerat anställda om att vissa funktioner i IOS 12 får skjutas till nästa år då kvalitetsförbättringar står i fokus.

Några av funktionerna som uppges varit planerade till IOS 12 inkluderar bland annat en ny hemskärm, ett nytt gränssnitt för Car Play samt förbättringar i gränssnitten för kameran och e-postappen Mail. Istället ska prestanda och stabilitet förbättras avsevärt.

Även nästa version av Mac OS ska förbättras sett till prestanda, stabilitet och generell kvalitet (vilket förhoppningsvis inkluderar säkerhetstänk), men vilka planerade funktioner som skjuts på framtiden anges inte i den läckta informationen.

Att vi går miste om nya funktioner och förbättrade gränssnitt är så klart tråkigt, men om Apple lyckas med ambitionen att höja kvaliteten i de båda plattformarna får dessa funktioner en betydligt bättre grund att stå på när de väl letar sig in i kommande versioner av systemen.

Kommentarer
9 svar

Ikväll håller Apple låda och mycket talar för nya iPads och förhoppningsvis blir det mycket mer. Här har vi sammanställt flera sätt att kunna se eventet och samtidigt nyttja denna plats som chatt om eventet.

Marshall är kanske mest kända för att ta fram hörlurar i alla olika klasser, men de har även multiroom-högtalare och idag skall vi titta närmare på två modeller.

För alla som väntar på iPad Pro kommer här ett lite tråkigare rykte som vi hoppas inte blir sanning även om det kanske inte rör alla modeller.

Ryktena duggar tätt inför Apples event som blir av imorgon och det lär bli ett stort event om allt som skrivs och sägs ska få plats.

På tisdag är det dags för Apple-event och ett nytt rykte har dykt upp till ytan och vi kanske får se lite mer hårdvara än vad vi först trott.

Vi har inte blivit helt bortskämda med MagSafe-tillbehör men nu börjar tillverkare sakta men säkert släppa nya produkter.