Facebook ska rensa bland spamposter

Facebook ska bli bättre på att rensa bort spamliknande poster som uppmuntrar till interaktivitet i stil med "gilla bilden om du gillar katter" .

Folk och företag som använder Facebook hittar ständigt på nya sätt att engagera användare. Det har blivit allt vanligare med interaktionsbeten som fungerar lite på samma sätt som klickhetsrubriker. De spamliknande posterna kan bestå av uppmaningar som ”gilla den här posten om du är ett Harry Potter-fan” eller omröstningar baserat på Facebooks reaktionssymboler. Facebook har delat in de olika spamposterna i tre olika kategorier. Omröstningsbeten, reaktionsbeten och delningsbeten.

Från och med den här veckan kommer Facebook börja strypa och ta bort denna typ av poster i flödet. Genom maskininlärning ska företaget hålla koll på spaminläggen. Facebook-sidor som frekvent använder denna typ av beten kommer också plockas bort från folks flöden. Med detta hoppas Facebook på en högre kvalitet och större autenticitet i inläggen. De skriver vidare:

Vi vill reducera spridningen av innehåll som är spammigt, sensationellt och missvisande för att istället ge mer plats åt meningsfulla och autentiska konversationer på Facebook.

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.