Låt bli mobilen i bilen – nya regler nästa år

Från och med den 1 februari 2018 blir det förbjudet att köra bil med en mobiltelefon i handen. Regeringen skärper bestämmelserna.

Nu har regeringen beslutat om att skärpa reglerna för hur mobiler och annan kommunikationsutrustning får användas av förare under färd på väg. Från och med den 1 februari 2018 är det inte längre tillåtet för en förare av ett motordrivet fordon att hålla en mobil i handen under färd.

– Nu blir det tydligare att man inte får hålla på och fippla med luren när man är ute oh kör med bilen. En tydligare regel gör att fler kommer att följa den. Detta är ytterligare en åtgärd som regeringen vidtar för att i enlighet med nollvisionen förbättra trafiksäkerheten på svenska vägar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

Sedan december 2013 infördes en bestämmelse med syftet att minska det trafikfarliga användandet av mobiler. Enligt den är det tillåtet att använda en mobil under färd så länge det inte utgör någon trafikfara.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
21 svar

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.