Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify – Jag ger mig av till grönare betesmarker

Jag ger upp, jag har tröttnat på spellistor som inte förstår min smak. Jag ger mig av för att testa grönare betesmarker! Men bli inte arg Spotify, jag kanske inser att du är grönast och kommer tillbaka.

Jag hoppade tidigt på Spotify-tåget när det anlände till station. Att köpa musik på nätet var verkligen inte något jag var bekant med. Jag skaffade min musik genom reahögar eller begagnade skivor, lånade av kompisar eller skaffade musik på andra sätt.

Till en början kändes det helt orimligt att betala för tjänsten när jag kunde lyssna på den gratis, vem kan inte stå ut med lite reklam här och där för att kunna lyssna gratis? När jag sedan fick en smart telefon försattes jag i allt fler situationer där det var irriterande att inte kunna ta med mig min gratismusik – på väg till jobbet, på långa resor, i bilköer med mera.

Hur kunde Spotifys smarta algoritmer tro att jag skulle gilla detta?

Det gick att lyssna på gratisversionen av Spotify i mobilen men jag kunde bara lyssna på spellistor i slumpad ordning. Men trägen vinner tänkte jag. Det visade sig dock att jag inte är så trägen som jag trodde. Jag skaffade till slut Spotify Premium och har inte ångrat mig en dag, det har varit fantastiskt att ha ett nästan oändligt musikbibliotek endast ett knapptryck bort.

Till en början lade jag ner mycket tid på spellistor, jag skapade mina egna omsorgsfullt men ju äldre jag blev ju mindre tid fick jag över. Spotify började introducera självgenererade listor baserade på min beräknade smak. Fantastiskt tänkte jag!

Första gången jag lyssnade på Discover Weekly blev jag rent ut sagt förnärmad. Jag lyssnar inte på Lena Philipsson, eller gamla mossiga schlagergubbar! Hur kunde Spotifys smarta algoritmer tro att jag skulle gilla detta? Jag lyssnar ju på indiepop. Emellanåt har jag kommit bättre överens med Spotifys spellistor men oftast lämnar de en bismak av missnöje efter sig.

Discover Weekly har jag sedan länge slutat lyssna på för jag får lägga mer tid på att byta till nästa låt än att lyssna. Några av de dagliga spellistorna är okej men det letar sig alltid in några låtar som inte alls passar med de andra. Tidskapseln som kom nyligen har nästan helt missförstått vad jag lyssnade på när jag var ung, och om jag ska vara ärlig jag har tröttnat.

Jag ska ge mig ut på musikäventyr! Jag ska leta efter grönare betesmarker och upptäcka nya strömmande musiktjänster. Jag börjar först med Apple Music och sedan får jag se var jag hamnar. Du kan följa med på resan genom taggen amandas-musikäventyr som kommer att späckas med tester, reflektioner och jämförelser av både tekniska detaljer och användarupplevelser.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.