Microsoft håller hov den 31 oktober

I slutet av oktober ska Microsoft presentera nytt, och spekulationerna inför eventet handlar om att en rad olika bärbara Surface-produkter ska uppdateras.

Microsoft har presenterat London som plats och 31 oktober till 1 november som datum för företagets kommande pressevent, ett event som kallas Future Decoded. Under eventet väntas uppdateringar av de olika bärbara- och hybriddatorerna i Surface-familjen, och enligt källor som talat med The Verge ska fjolårets favoritpresentatör återigen bli Panos Panay.

Sett till vilka produkter som väntas presenteras finns bland annat en LTE-utrustad version av hybriddatorn Surface Pro, och någon form av uppdatering eller ny version av Surface Book-familjen är också att vänta. Angående mer exotiska rykten finns bland annat att Microsoft ska presentera bärbara datorer baserade på ARM-kretsar, där företaget tidigare gått ut med att Qualcomm Snapdragon 835 blir den första systemkretsen som ska kunna köra Windows 10.

Då Qualcomms integrerade systemkretsar innehåller stöd för LTE-modem är det mycket möjligt att de LTE-utrustade nyheterna är baserade på just Snapdragon 835-kretsar, men det kan också bli så att både Intel- och ARM-baserade enheter får snabb mobil uppkoppling. Inga rykten talar än så länge om några nyheter på Microsofts mobila front, och sannolikheten är stor att telefoner utrustade med Windows 10 Mobile inte finns på agendan denna gång heller.

Den 31 oktober vet vi helt säkert, och 99 kommer så klart täcka Future Decoded-eventet när det är dags.

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.