Massiv kritik mot Trump efter miljöbeslutet

Efter att Donald Trump meddelat att USA lämnar Parisavtalet har amerikanska företag gjort skarpa uttalanden för att kritisera beslutet.

Donald Trump har meddelat att USA lämnar klimatavtalet som skrevs under i Paris 2015. Inför beslutet gick många amerikanska företag ut för att gemensamt förklara följderna av att lämna avtalet. Bland annat Apple, Google, Facebook, Microsoft, Tesla och Twitter riktar nu skarp kritik mot Trump för beslutet. Både Elon Musk (vd för Tesla) och Robert Iger (vd för Disney) har också meddelat att de lämnar gruppen för ekonomisk rådgivning till #Trump där de tidigare deltagit. Detta rapporterar New York Times.

Apples vd Tim Cook skriver enligt Cnet i ett internt memo till sina anställda att han försökt vädja till Trump att tänka om, men att det inte lyckats. Cook skriver bland annat:

– Klimatförändringen är verklig och vi delar alla ett ansvar att bekämpa den. Jag vill försäkra er att dagens händelser inte kommer ha någon inverkan på Apples ansträngningar för att skydda miljön.

Facebooks vd Mark Zuckerberg kritiserade också Trump via ett inlägg på Facebook. Zuckerberg beskriver beslutet som dåligt för miljön och dåligt för USA:s ekonomi.

Flera städer och områden i USA har också sagt att de kommer att följa Parisavtalet oavsett vad landet i stort beslutat. Bland annat New York och delstaten Kalifornien har bekräftat sitt fortsatta arbete för att leva upp till klimatmålen.

Läs också:

Teknikjättarna: Snälla lämna inte Parisavtalet

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.