Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Externt tangentbord kan få Touch Bar och Touch ID

Amerikanska patentverket har publicerat Apples ansökningar för Touch Bar och Touch ID som indikerar att den adaptiva funktionsremsan kan komma till mer än bara Macbook Pro.

Förra torsdagen publicerade amerikanska patentverket en serie med sex stycken patentansökningar från #Apple, rapporterar Patently Apple. Patentansökningarna skickades in redan i september förra året och beskriver tekniken för Touch Bar-remsan och Touch ID.

Patenten är uppdelade i två delar och rör dels Apples adaptiva remsa #Touch Bar och dels autentiseringstekniken #Touch ID. Patenten som rör Touch Bar-remsan och Touch ID beskriver tekniken, placering och utförande som presenterades redan i premiummodellen av Macbook Pro som kom förra året. Det som är intressant i patentansökningarna är att bilder och beskrivningar antyder att Apple planerar att implementera Touch Bar och Touch ID i fler enheter än bärbara datorer.

Bilder visar ett externt tangentbord tillsammans med en Imac. Dessutom utesluter inte Apple i ansökan att Touch ID kan vara helt frikopplad från Touch Bar-remsan. Bland annat skriver de att en ”avtryckare till en kamera också kan fungera som en autentiseringsknapp” .

Skulle du köpa ett externt tangentbord med Touch Bar och Touch ID?

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.