Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Swatch gör eget OS för smarta klockor

Den schweiziska klockjätten Swatch ska göra sitt eget operativsystem som ska tävla med Apples Watch OS och Googles Android Wear.

Nyligen tillkännagav det schweiziska klockföretaget #Swatch att de kommer skapa ett eget operativsystem för smarta klockor. Swatch har funnits sedan tidigt 1980-tal och är ett av de ledande företagen inom branschen med sina 18 olika märken, däribland premiummärkena Omega och Longines.

Intåget av smarta klockorna har tvingat de som gör traditionella klockor att fundera över strategier för att stanna kvar på marknaden på lång sikt. Till skillnad från företag som Richemont och LVMH som samarbetar med Google i framtagandet av smarta klockor har Swatch bestämt sig för att gå sin egen väg.

Swatchs serie Tissot kommer under slutet av 2018 få en #smartklocka med Swatchs egna operativsystem, rapporterar Bloomberg som intervjuat Swatchs vd Nick Hayek. Swatchs smarta klockor kommer enligt Hayek vara säkrare och mer energieffektiva än vad smartklockor är i dagsläget. Hayek hävdar också att Swatch nyligen tagit fram världens minsta Bluetooth-chip som de ska använda i klockor och hushållsprodukter.

Utmaningen med att skapa ett eget operativsystem är dels att försöka locka företag att göra appar för ännu ett ekosystem. Hayek menar dock att uppemot hundra olika företag har visat intresse för företagets kommande OS. Många av företagen är mindre företag i Sillicon Valley som inte vill vara beroende av Andriod eller IOS.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.