darkshippo

darkshippo

Medlem
  • Registrerad 2005-10-31
  • Senast aktiv 2020-10-13
  • Antal inlägg 83

Foruminlägg

De senaste inläggen darkshippo har skrivit i forumet.

Har en Xs Max idag. Herregud vilken habegär jag fick av iPhone 12 Pro Max. Priset blir detsamma och har vi tur så tar de dollarpriset och en snällare valuta kurs då en USD kostar 8,8 idag. jämfört med nära 9,7 för drygt ett år sen.

Ursprungligen av Måns97:

jag som gillar att programmera började genast fundera på om det gick att koda ihop något som gör det enklare att ladda ner alltihop. Jag har lyckats få ut en lista på alla Libsyn-länkar. (Jag ska inte garantera att den är korrekt, men är ganska säker) Laddade upp listan på Dropbox om någon är intresserad.
UPPDATERING: HTML-fil (webbsida) med klickbara länkar

rekommenderar Simple Mass Downloader för att få ned avsnitten på ett enkelt sätt. Finns till Firefox och Chrome som tillägg.

@Ida Blix: Kan du inte göra ett inhopp i Teknikveckan? De kör mycket smarta hemmet?

Kan ni inte packa ned alla 99poddavsnitt i en enda stor zipfil så man kan tanka ned den? 266 avsnitt att klicka manuellt är jobbigt. :/

Har svårt att smälta att 99 ska läggas ned. Det svåraste med att 99.se drivs som en kommersiell site är att ekonomi måste vara i balans. För att besserwissers som tycker att 99 borde ha hållit sig till Mac - only. Självklart skulle site:n gå under eftersom hur många macanvändare i som kan svenska finns det? Förmodligen kan ett renodlat mac-forum drivas endast ideellt, Det finns helt enkelt inte tillräckligt många läsare. Det jag kan hoppas är att 99podden kan räddas under Sweclockers-varumärket.

@amandareventlid, Ida, Jakob och Lövet. Ni måste bara dyka upp på Meet and Greet den 12:e. Blir gravöl och sånt.

Tack för den här tiden. 99podden var helt något fantastiskt. Jag hoppas innerligt att den kan leva vidare i någon form. Kanske SweClockers kan host:a arkivet och forumet. Åtminstone som en tidskapsel. De tillfällen jag har fått träffa Ida, Jakob, Lövet och Amanda har berört mig djupt. Glada, positiva människor och gett allt och lite till.

Jag hade hoppats att det skulle sluta på ett annat sätt. Att 99 hade kunnat finnas kvar som en del i SweClockers. Jag önskar Ida och Jacob lycka till med era framtida satsningar.

Självklart kommer jag. Bytte pass med en kollega och skippade APT för att få gå på detta

America is winning! Handelstullar mot hela världen. Dollarn måste sjunka för att världen ska ha råd. Vi svenskar har ju blivit fattiga, 2 kr per dollar har det blivit dyrare för oss att handla sen 2014. Sen köper kineser kinesiskt. Det räcker för staten att säga att vi bojkottar amerikanska varor så är USA illa ute. Tyvärr är det en mörk 2019 vi har framför oss.

Använder en Motorola X4 och en Iphone 8 från jobbet. Gav 1500 för X4:an och IPhone 8 går strax under 7000 kr. Visst är 8:an bättre, men inte 4 ggr bättre. Jag kan förstå att försäljningen går ned, men det är inte enbart priset utan numera så håller smartphones längre än förrut. Lite som hur länge min PC från 2012 fortfarande håller än i dag.

Ursprungligen av Andorr:

Tror inte den finns i nuvarande forumet. Men självstyrd ignorering fungerar också. Man måste inte svara någon.

Jag får lära mig att praktisera det.

Är det bara jag som inte hittar fältet att blocka vissa användare på forumet eller saknas funktionen helt?

Här är senaste energimixen från https://www.svk.se/drift-av-stamnatet/kontrol...

Normalt sett så vill man spara på vattnet. Tyvärr bidrar vindkraftverken med blygsamma 522MW.

Ursprungligen av Innis:

https://greentumble.com/best-ways-to-store-so...

Alla kommer att behöva anpassa sig så enkelt är det. Vid nybyggen av hus monterar man takpannor med inbyggda solceller.Som i sin tur laddar batterier. Vid överskott så säljer man och delar med sig till andra.
Detta är ett scenario som kommer att hända om vi stänger ner kärnkraften.

Det räcker att titta på Frankrike, de har kärnkraft. Tyskarna har fördubblat sitt elpris sen de stängde ned kärnkraftverken. Nu bygger de kolkraft istället och det är fakta.

Senast redigerat 2018-12-18 09:39

Vet inte var jag ska börja, men till och börja med så har du inte energi on demand. Inte ens de smartaste har löst termodynamikens första sats aka energiprincipen. Att energi inte kan skapas eller förstöras, utan bara omvandlas från en form till en annan. Det är skillnad på installerad effekt och faktiskt effekt, men jag gissar att du är en sån där som tror att el kommer ifrån två hål på väggen. bara man tänker och ber tillräcklig mycket så kommer det kraft när du önskar. Om du har koll konceptet baskraft, reglerkraft som elnätet bygger på så skulle du inte komma med en sån nonsens kommentar. Problematiken med solkraft och vindkraft är att det är intermittent kraftproduktion är just intermittent, dvs du kan inte bestämma när kraften kommer. För att det ska vara balans i elnätet så måste intermittent kraftproduktion regleras med reglerkraften, just nu är det vattenkraften som används till detta. Om du hade varit elektroingenjör så hade du förstått detta. Men hur ska man förklara för de som inget begriper. Du har inte upplevt brownouts, när kraftnätet måste gå i islandmode för att inte hela nätet ska falla.

Senast redigerat 2018-12-18 09:40