Snabeldrake

Snabeldrake

Medlem
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2004-11-24
  • Senast aktiv 2019-10-01
  • Antal inlägg 1923

Foruminlägg

De senaste inläggen Snabeldrake har skrivit i forumet.

Fliksynkningen mot iOS 12.4.1 har försvunnit med Safari 13 (14608.1.49) för macOS. Borta är synkningen för såväl iPhone som iPad. Är det bara jag? Så här vill jag även minnas att det var mellan övergången High Sierra/Mojave. Någon som har några tips? Jag väntar helst med att uppdatera iOS/Catalina..

Hur är kamerorna för de som tar bilder i råformat? Är det någon som har läst något om det?

11 Kb spelar kanske inte så stor roll, ifs.

Kanske Thunderbird fungerar? Hittade denna länk som beskriver ett förfarande från 2012. http://maft.co.uk/musings/2012/how-to-icloud-...

EDIT: Startade Thunderbird, loggade in med mitt Apple ID och kollade därefter i mappen "Notes" (som faktiskt var tom). Avslutade sedan Thunderbird, startade Mail.app och såg då att mitt konto nollats/rensats på alla gamla anteckningar. Win! Kanske det var något osynligt som behövde synkroniseras.

Senast redigerat 2019-08-13 23:36

Stort tack för detta svar, IngoX. Då finns det alltså fler med lätt OCD i Sverige.

Tack för att du tog dig tid att skriva! Mycket uppskattat! Go' afton!

Hey!

Använder iCloud på Mojave och ser att det finns gamla anteckningar i mappsystemet i Mail.app som jag inte kan komma åt. (Ser ni bilden jag bifogade?) Det nya anteckningssystemet har ju flyttats till appen Anteckningar.app.

Hur raderar jag de gamla anteckningarna i Mail.app på Mojave - när jag inte ser dem i Notes.app? Antar att jag måste hitta en dator med ett äldre OS - med en äldre kopia av Mail.app för att kunna se/radera de gamla anteckningarna?

Kan det stämma? Tack på förhand!

Messa mig när du är klar. Om du blir klar. Danko!

Sitter nu med 10.12.4 (16E195) vilket installerades 2017-03-27 22:07. Men, en snabb koll i terminalen* visar att uppdatering 12.4.06 för macOS precis installerats. Det måste väl nästan vara en generell uppdatering till systemet va'? Hittar inget på Internetz om denna.

Kommandot för Terminal.app: /usr/sbin/system_profiler SPInstallHistoryDataType

Uppföljning: det är bara att konstatera att Apples implementering av SMB inte är riktigt frisk. Jag har provat alla möjliga och omöjliga sätt att ansluta; mot switch, med router, utan router et c. Jag lägger ner. AFP gör precis det jag vill och systemet är tokstabilt på ett sätt SMB inte är.

Tråkigt!

Jag kör enbart Ethernet, dvs. Cat 5E (nytt kablage) mot Thunderbolt på MacBook Pro 13" 2015. Med AFP ligger jag runt 1Gbps (110-120MB/sek). SMB når på sin höjd upp till 100-105. Avståndet till Synologyn är under en meter. Switchar är inte inblandade.

Eftersom AFP ger hastigheter liknande dina på SMB kan det knappast vara processorn. Jag har en DS416Play som kör EXT4 på SHR-1. Alla diskar verifierade, inga SMART-fel. Synologyn har inte tilldelats några uppgifter. Inget antivirus, ingen loggtjänst eller omkodning av video i bakgrunden.

Ok, det gäller filöverföring i nätverk. AFP rullar hur fint som helst till min Synology i Sierra 10.12.2 men SMB (SMB3) är mindre roligt.

Jag har följt guiden på https://dpron.com/os-x-10-11-5-slow-smb/ för att deaktivera SMB-signing. Visst blev hastigheten bättre med detta trick men SMB ger inte alls samma fina respons i filsystemet som AFP.

För inställningarna för SMB har jag haft https://www.synology.com/sv-se/knowledgebase/... till hjälp. Överföringslogg är inte aktiverad. Transportkrypteringsläge av.

Tilläggas skall att Synologyn kör senaste DSM 6.0.2-8451 Update 6. macOS Sierra är 10.12.2 (16C67) och precis installerad från scratch/helt ren SSD så här finns inget gammalt bös som kan spöka. Jag kan också tillägga att Synologyn endast arbetar lokalt. Den är inte ansluten till Internet.

Vad gör jag för fel? Är det Apple som spökar? AFP är ju enl. hörsägen på väg att fasas ut. Nog borde man sett till att SMB fungerar bättre? Jag vill tro att Synologyn är rätt konfiguerad men kan givetvis ha missat något.

Tack på förhand mina vänner! God jul!

Ursprungligen av Dalle:

När ska jag då använda denna "Touch bar" eller vad dom kallade den?

Det är en bra fråga. Vad ska man med en befintlig touchpad till om Touch Bar ersätter den? Det blir som att ha en bärbar med touchskärm. Ansträngda axlar kommer som ett paket på Posten.

Tack för svar! Svenska. Kollegan kör iPhone 5 där det fungerar. Nog borde det funka på 6S?

.. å jag har varken News som app eller widget(!) Nyinstallation av iOS 10.0.2 på 6S. Högst besynnerligt.

Vad gäller firmware.. Provat Merlin? Bästa firmware jag hittat! http://asuswrt.lostrealm.ca