Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
frikktion

frikktion

Medlem
  • Plats Kristianstad
  • Registrerad 2005-08-22
  • Senast aktiv 2014-11-05
  • Antal inlägg 155

Foruminlägg

De senaste inläggen frikktion har skrivit i forumet.

Hej!

Är det bara jag som har problem med att skärmen inte vill rotera eller att den fastnar upp och ner. Enda sättet som jag lyckats lösa problemet med att den fastnar upp och ner är att stänga av rotationen. Jag är riktigt irriterad på denna bugg. Spelar ingen roll hur mycket jag roterar telefonen för att försöka få den att rotera användargränssnittet så att jag kan använda telefonen. Om jag trycker på kontakter eller meddelanden så roterar skärmen tillbaka till sin rätta position. Jag har en iPhone 6+ och vet inte om det är något som kanske bara drabbar den eller om det kanske även är så på 6:an också.

sidan är nere idag också.

tack så mycket! om jag förstår det rätt så måste det vara AC3 och inte AAC på en mp4-fil om den ska kunna spela upp 5.1.

Hej!

Jag får av någon konstig anledning bara ut 2.0 ljud från vissa filmer på min ATV3. I iTunes står det under "kanaler" att det ska vara "multi". På de filmer där jag får ut 5.1 står det "stereo, Dolby Digital 5.1". Alla filmer är i *.mp4-format.

(Ljudet skickas via Optisk kabel till min förstärkare och under inställningarna i ATVn så är Dolby Digital "på" och inte "auto".)

Hur ska jag göra för att få ut 5.1 från de filmer där det ska vara det?

mvh frikktion

Okej. Tack för de fina svaren. Verka som om att det inte blir en TC då. ska kolla lite närmare på allt vad NAS heter då.

Med vänlig hälsning, frikktion

Oj sry missade det. jag tänkte lagra allt möjligt så som musik, film, bilder och lite annat. Den ska främst vara server för att streama media till min Apple tv 3.

Jag tänkte inhandla något och undrar vilket som funkar bäst. Funkar en helt vanlig NAS lika bra eller det blir till att pilla en massa med inställningar innan man får till det?

Hur har ni det, kör ni allt från datorer eller via någon form av NAS eller en time capsule?

Med vänlig hälsning, frikktion

Min bild blir också grynig och lågupplöst med AirPlay från nya paddan till appletv3 från såväl viaplay som tv4play och svtplay. kollar jag på det direkt i paddan ist så är det bra bild.

Jaja, ursäkta mig. lite trött i ögat. Tack för hjälpen. Är det ingen större skillnad på kvalitén mellan de formaten?

Med vänlig hälsning, frikktion

Tack för snabbt svar!
Det säger mig tyvärr inte så mycket. Ska det var *.mkv, *.mov eller *.avi?

Med vänlig hälsning, frikktion

Hej!

Har nyss vart och köpt en AppleTV3 på mstore och undrar nu vilket format som fungerar bästa när man vill streama från datorn. Jag vill ha minst 720p och 5.1 ljud.

Med vänlig hälsning, frikktion

Attans mä!
Jag tänkte mest dela den med frugan och då hade det ju varit sjukt bra att kunna ha sin egen "version" med iTunes-konto och iCloud och allt det där. Jag skulle vilja logga in varje gång man väcker paddan eller genom att bara göra någon gest med fingrarna över skärmen för att logga ut och in på ett annat konto.

Med vänlig hälsning,
frikktion

Hej!

Köpte den nya idag och har en liten fråga. Kan man ställa in så man har två ituneskonton och använda de som man använder användare i en vanlig dator.

Med vänlig hälsning,
Frikktion

Finns det något sätt att kunna spela upp låtarna från iphonen i xboxen? Alltså så som man kan göra med sin pc via nätverket?

efter 2.5h och x antal försök så har jag nu fått skiten installerat. det var bara till att försöka uppdatera hela tiden. konstigt i och med att någon sa till mig att apple skulle vara användarvänligt... ja, om man inte ska ändra på något så hade den personen nog rätt. =D