Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jurassic579

jurassic579

Medlem
  • Registrerad 2003-06-25
  • Senast aktiv 2021-11-09
  • Antal inlägg 1350

Foruminlägg

De senaste inläggen jurassic579 har skrivit i forumet.

Måste bara säga att batteritiden på min 16" är fantastisk om jag jämför med datorn jag hade innan som var en 3 år gammal MBP. Igår surfade jag några timmar samt såg en halv film och har fortfarande 78% batteri kvar. Min förra klarade inte en förmiddag utan att laddas.

Ursprungligen av Vassius:

Med tanke på att det här är ett väldigt vanligt upplägg för bedrägerier så är det nog bättre att skicka tillbaka den på ångerrätten. Annars är det nog säkrast att sälja till någon du känner som litar på dig.

Förtydligande kring bedrägeriupplägget för de oinvigda: Bedragaren tvingar ett offer köpa en dyr pryl på avbetalning. Bedragaren säljer prylen oanvänd och i obruten förpackning och sticker med pengarna. Offret sitter kvar med månatliga fakturor i X antal år.

Säger absolut inte att någon här gör så men ett annat vanligt bedrägeri eller skattefiffel är väl att köpa en dator på firman och sen sälja för att få in pengarna privat.

Helvete vad det kostar på att unna sig 8 TB istället för 1-2..

Ni som behöver 8 Tb internt. Vad jobbar ni med?

Ursprungligen av torbjorneklund:

Nu har jag beställt en 16”.
Ni som har fått. Hur funkade leveransen? Ringer de innan eller förväntas man vara hemma i en veckas tid?
Jag kommer vara borta en stor del av det tidsspann de angett.

För mig var det så att jag råkade uppge fel portkod vid beställning. Försökte ringa ups när paketet var på väg men dom kunde inte göra nått förens paketet var i Sverige. när det kom till Sverige så ringde jag igen och dom meddelande att det skulle levereras samma dag. Okej har ni min portkod och telefonnummer? Nej. SÅ gav dom det och hon sa någongång under dagen så var hemma hela dagen. 16:00 ringer chauffören att han står utanför men har fel portkod. Dom kollar alltså bara på paketet. Men fick i alla fall datorn.

Kan inte fatta hur små företag som Budbee kan ha en app då dom frågar om all info och sen kan man följa bilen och uppskatta leveranstiden medans UPS bara kan säga "under dagen"

( Skulle ändra en sak på mitt konto på UPS och då måste dom posta hem en kod som tar 5 dagar att få för att ändringen ska gå igenom. Helt otroligt)

Konstig känsla ändå. Bytte från en 15" med sd-kort läsare till en 15" med bara usb-c portar som var smalare och nu tillbaka till lite tjockare men med kortläsare och HDMI. Gillar nya tangentbordet mer också.

Min 16" M1Max 64 gig ram kom idag. Mest installerat lite appar och så men so far so good

Senast redigerat 2021-10-29 23:31
Ursprungligen av ne100:

Har svårt att tro något annat.
När det är upp till 7,4 GB/s (undra om det är standardkomponeter ens) så gissar jag på anslutning kräver sin dedikerad anslutning.

PS5:an kommer väl iofs upp i sådana hastigheter med extern ssd?

Verkar finnas i butik hos Elgiganten i alla fall.

Fick just uppdaterat att datorn är skickad och beräknas komma nu på fredag.
Lär väl jinxat allt nu men vi får se.

( Eviga frågan. Har UPS blivit bättre med åren? Ringer dom nu för tiden? Tänker att jag inte vill missa leveransen då jag ska resa bort sen)

Blev en 16" M1Max med 64 gig RAM och 2 tb SSD..

Beställt och klart.

Mycket pengar men trodde det skulle bli dyrare ändå. Såg att jag köpte min i9 32 gig RAM 2 tb SSd för ca 3 år sen för 54.000, denna landade på 56.000 med apple care.

RIP andrahandsvärdet på min nuvarande Intel

Ursprungligen av jonasn:

Jag har 11 pro idag och ser faktiskt ingen jätteanledning att uppdatera. Skiter i 120Hz på skärmen och kamerorna känns inte svinmycket bättre heller. Kanske skulle vara för proRaw eller vad de kallar det, som kom i tolvan.

Är ungefär lika besviken på Apple Watch series 7. Hade förväntat mig mer, min series 5 får hänga med ett tag till.

Plus 1 som man säger. I exakt samma sits och håller med.

Svarar mig själv och enligt rykten så ska M1X då vara kraftfullare än M2 och även möjligtvis komma i en större (32”?) iMac också.

Okej men har man spekulerat i vilket chip som är kraftfullast?

Känns ju konstigt att släppa M1X om nu M2 är relativt nära och ska komma i Air. En Air kan väl aldrig sitta på bättre spelar än en Pro?

Ursprungligen av macki81:

För den som har samma problem som jag så läste jag det genom att bocka för Spårning under inställningar - Integritet

Tack!

Ursprungligen av adress@mac:

Konstigt av Apple. Nyckelring kommer imorgon med DHL
Air-Tag också imorgon - men med UPS.
Lite krångligt blir det med 2 olika. DHL kan man styra till olika pickuppoint men UPS - dom kommer väl hem?

Väntar en annan grej av UPS men fick ett sms där man kunde välja att får det hem eller levererat till vanliga utlämningsstället