Sir N.

Sir N.

Medlem
  • Plats -
  • Registrerad 2004-08-14
  • Senast aktiv Igår 17:57
  • Antal inlägg 412

Foruminlägg

De senaste inläggen Sir N. har skrivit i forumet.

Nätet 169.254.0.0/16 används för Zeroconf. Apple kallar det för Bonjour, på Linux finns Avahi. Meningen är att det ska vara självkonfigurerande, prylar skall automatiskt upptäcka och kunna prata med varann. Så det är inte meningen att du ska gå in och sätta adresser manuellt i det nätet.

Mer info:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zero-configurat...

Ursprungligen av Lars Einarsson:

Två telefoner är väl ändå väldigt ovanligt ens om man har råd? Varför skulle man ha det och använda dessa samtidigt? Visst, vissa gillar att bära omkring en jobbtelefon och en privattelefon, men då är man nog anställd och jobbet betalar den ena - de jag har sett med denna kombo har antingen två lika iPhone eller en iPhone och en Android.

Du skulle bara veta hur det kan va. Har jag beredskapvecka så är det tre telefoner att bära runt på: iPhone 12 mini (privat), iPhone XR (jobb), iPhone 7 (kund). 😂

Och det var ännu värre innan jag köpte 12:an. Då hade jag en XR privat också. Var tvungen att skaffa ett knallrött skal till den ena annars tog jag jämt upp fel telefon när jag skulle göra nåt.

Ursprungligen av MatsOlov:

Jo, men du tar sällan med dig både en iPhone mini och en iPad Air när du går ut. Då är en Iphone 12 Pro Max ett bättre val.

Inte ett bättre val för mig. Jag vill ha en telefon som går ner i en normal ficka. Inte en halv iPad som man måste ha fickor som en 🤡 för att få plats med.

Är jag hemma har jag en dator (och en iPad mini jag aldrig använder). Är jag ute vill jag ha med mig så lite(t) som möjligt.

Dags för påtvingad Windowspatchning igen:

Ursprungligen av MatsOlov:

För mig är inte det så konstigt med låga försäljningssiffror på en liten iPhone. iPhone är idag inte en telefon i första hand utan ett mediacenter. Då vill man ha en stor skärm.
De som bara vill ha en telefon vill förmodligen inte heller betala för det andra.

Ett mediacenter och kompakt, smidig, kompetent iPhone står inte i motsatsförhållande till varann. De som "bara vill ha en telefon" för en billig peng går nog på Android-spåret, en begagnad iPhone-vadsomhelst eller möjligtvis en iPhone SE istället.

Storleken på Mini är perfekt. Äntligen kan jag hantera telefonen med enhandsfattning igen. Nu när jag vant mig med Minin fattar jag inte hur jag kunde gå runt med en halv iPad i fickan. Min jobb-XR känns verkligen klumpig när jag behöver använda den.

Ursprungligen av primu[s]®:

Beställde en Xbox Elite trådlös handkontroll Series 2 från Microsoft Store för 2 199kr i mitten på december förra året. Den kom aldrig fram då UPS slarvade bort paketet. UPS sa att de inte visste var den fanns och jag kontaktade Microsoft... de påstår att de måste göra en egen utredning och två månader senare (nästan) så har jag fortfarande inte sett röken av pengarna...

>2000 spänn för en handkontroll😱. Är den gjord i guld eller?

Ursprungligen av reboot81:

Året är 2021 och onlineshopping är fortfarande så rudimentärt.
Ta tex CDON, den största plattformen för olika butiker. En standardsökning på en produkt som finns i två varianter, samt fyra färger: Microsoft Surface Mobile Mouse 22 träffar.

Microsoft är inte bättre själva, de listar en produkt med två olika stavningar: Surface Mobil Mouse resp Surface Mobile Mouse.

Notera att det enda som skiljer är färgen, trots det förvirras man av helt olika produktbeskrivningar:

Skulpterad design? Tillverkad med huggmejsel och klubba?
Bärbar? Finns det icke bärbara datormöss?
Dongelfri Bluetooth? Det beror väl på, har din dator inbyggd Bluetooth eller måste du kanske köpa till en USB-sticka?
Trådlös Bluetooth? Om man vill ha Bluetooth med tråd, går det att ordna?

Det kan vara batteriet som orsakar att datorn går långsamt. Om batteriet är trasigt och du bara kan köra med strömsladd så går CPU:n ner i nåt slags strömsparläge och det är som någon hällt sirap i maskinen. Hade det på min MBP (2011 tror jag det var). Efter batteribyte var den pigg och glad igen.

Ursprungligen av [email protected]:

Jag har samma erfarenhet - erbjuden 3900:- i höstas för en MacBook Pro retina 13" sent 2013 vilket jag tyckte var mycket bra. När de sedan fått den och kollat på den meddelar man följande. "1. Batteriet behöver bytas 2. Repor på skärmen 3. Grövre repor på chassi 4. Mindre skador på chassi Kostnaden för nödvändig reparation / utbyte överstiger värdet av enheten Vi uppdaterar prisförslaget för återvinning till 100 SEK." Dom tog sen 390:- för besväret för att jag skulle få den tillbaka..
Det är klart att en dator från 2013 inte ser ny ut men jag bedömde inte bristerna alls på samma sätt. Senare såld på Tradera för 2995:-. Så var inte för optimistisk i bedömningen när du beskriver datorn. Då blir du besviken på resultatet.

Jag har blivit glatt överraskad av de bud jag fått från mResell. Och inte har det varit nåt tjafs efter att de tittat på grejerna. De pengarna som var sagt har det också blivit. Ett par år gammal iPhone, en 5-6 år gammal iMac och en 3-4 år gammal MacBook Air har jag sålt.

Sen att man får mer pengar när man säljer på blocket eller tradera är ju självklart. mResell ska ju leva på mellanskillnaden på köp och sälj.

Senast redigerat 2021-01-09 12:49
Ursprungligen av BlackSmp:

Är bilen utrustad med GPS då?

Just TS bil vet vi inget om men alla bilar med navigation har ju GPS och borde då mjukvarumässigt kunna kalibrera hastighetsmätaren efter GPS:en. Men jag har aldrig hört talas om nån bil som gör det. Även min Tesla visar 2 km/h fel vid 100 km/h jämfört med mobilen.

Regeln är att hastighetsmätaren får inte visa för lite. Sen får den inte visa över 10% + 4. Dvs kör du 70 får den visa upp till 81 km/h (70*1,10+4=81)

Vad som är märkligt är att inte bilar som är utrustade med GPS automatkalibrerar sin hastighetsmätare efter denna. Så att det blir rätt på hastighetsmätaren oavsett skillnader i lufttryck, hjuldiameter etc. Borde vara en smal sak att ordna i mjukvara.

Ursprungligen av Anders T:

Facebook - lite rörigt om man säger alltså...

Klickade bort från en redigering. Om det överensstämmer med det jag ville göra ska jag alltså klicka Avbryt.

Avbryta redigeringen alltså... inte avbryta bortklickningen. För avbryta bortklickningen är väl samma sak som Tillbaka.

En ganska vanlig typ av förvirrande dialogruta där man inte vet om man avbryter avbrytningen eller om man avbryter dialogrutan.

Gör om mp3-filen till "riktig" ljudboksfil. Jag brukar använda AudioBook Builder:

https://apps.apple.com/se/app/audiobook-build...