Sir N.

Sir N.

Medlem
  • Plats -
  • Registrerad 2004-08-14
  • Senast aktiv Idag 07:38
  • Antal inlägg 376

Foruminlägg

De senaste inläggen Sir N. har skrivit i forumet.

Ursprungligen av [email protected]:

Tankar bara St1 via telefonen. Men inte så ofta numera med Hybrid. Gå ur och stoppa i och ur handtaget får man dock göra fortfarande tills det blir ren elbil. Å andra sidan skall det ”handtaget” i och ur ännu oftare.......

Det tar 5 sek att stoppa in på kvällen och 5 sek att plocka ut på morgonen. Så en dryg minut i veckan får man ägna åt tankning.

Dieselbilen fick jag köra en omväg för att tanka en gång i veckan. Plus att det tog väl minst 5 minuter att starta pumpen och fylla bränsle. Och ibland fick man köa också eller att pumpen var trasig så man fick åka någon annanstans.

Så livet med Tesla spar både tid och pengar. Pengar som man lagt på Teslaaktier som snart tripplat sitt värde. 💵😀💵

Ursprungligen av [email protected]:

Vad är det som är så bra med ett Volvokort - även om det skulle fungera med ApplePay? På deras hemsida står dock ” Snart kommer även Apple Pay!”

1% bonus på tankningar, 0,5% på andra köp. Utbetalas i form av virtuell bonuscheck som gäller för inköp av drivmedel eller tvättar.

Nuförtiden tankar jag bara elektroner i min bil men hustrun kör fortfarande bensinbil. Sen brukar jag använda det vid stora inköp. Köper jag en pryl för 10.000 kr så blir det en bensincheck på 50 kr.

Nu är väl inte ApplePay sådär jättemycket nytta på Volvokortet om man bara har det för tankningar, du kan ju inte starta pumpen med klockan, det får man göra med appen eller plastkortet.

Det där får jag också väldigt ofta. Det är när man ansluter via ett Finderfönster. Ansluter man via Gå -> Anslut till server... så funkar det. Jag kör Catalina på min MacBook Pro och Mojave på Minin som jag ska ansluta till. Men det har även varit så här under tidigare MacOS. Håller med, sjukt irriterande. Efter en omstart av MacBook Pro så funkar det ett tag men sen börjar det jävlas igen.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Måste du som "konsument" ha en Mac Pro?

Man kan vända på det; om norda72 nu har en äldre Mac Pro, måste norda72 absolut köra den senaste macOS-versionen som Apple släppt. Räcker det inte att köra typ High Sierra för att slippa krångla med patchar, moddar och flashade grafikkort? Vad är syftet med denna jakt på att köra det absolut senaste?

Volvokortet är på gång!

Ursprungligen av klarabara:

Det jag tror att jag saknar mest är att kunna trycka på F12 och få fram vädret, som visserligen slutade fungera, kunna konvertera mellan valutor (och allt annat som vikt, massa o längd) och får en överblick med istat-nano.

Jag gjorde det här ofta.. Har ni något förslag på alternativ?

Den vanliga kalkylatorn kan konvertera mellan det mesta.

NetOnNet har denna. Prisvärd, liten och diskret. Bra med yta av textil så det inte blir så halkigt. Har funkat bra för mig att ha på skrivbordet eller att ta med sig i datorväskan.
https://www.netonnet.se/art/telefoner/mobilte...

Ursprungligen av johnh3:

Samt en Rubicson kombinerad väckarklocka/trådlös laddare från Kjell & Company.

Trodde först det var en hushållsvåg😂

Ursprungligen av BlackSmp:

Intressant, jag får det aldrig att fungera med QR-koden vid utskanningen. Jag ska prova igen vid nästa tillfälle.

Står handskrivna skyltar vid utcheckningen på ”min” Ica att om man checkar in med QR så ska man ange personnr vid utcheckning. Inte scanna QR.

Ursprungligen av Kennedy92:

Det står inte att den ändra ägaren får din info, det står att om en annan iPhone användare går förbi dom tappade nycklarna så används dennes iPhone till att skicka en notis till dig var nycklarna finns. Den andra användaren får aldrig reda på att detta har hänt. Tror Apple har gjort som med macOs Catalina, där samma funktion finns.

I artikeln står ” Personen som går förbi får även en notis i sin telefon att nycklarna är borttappade samt kontaktinformation till ägaren.”.
Vad denna kontaktinfo består av står det inget om men är det en e-postadress eller telefonnr så går det förmodligen med lite detektivarbete att ta reda på var ägaren till nycklarna bor. Vi får hoppas att Apple hittat på nån smartare lösning.

Ingen av dessa. 128 GB SSD är för lite.

Är det verkligen smart att någon som hittar nycklar ska få kontaktinfo till ägaren? Bara att luska ut var ägaren bor, vänta tills ingen är hemma och sen är det fritt fram ...

Ursprungligen av reboot81:

Jag kör en som liknar den här.
Ser ut som ett USB-minne med 3,5 hona i andra änden.

Här är typ samma för endast 2$. Sån använde jag när jag hade AUX-bil.

https://www.dx.com/p/bluetooth-v2-0-edr-usb-d...

Ursprungligen av omartint:

Kan man inte köra med bilen så faller konceptet för mig personligen (inte värt allt strul/meck för att enbart kunna öppna frunken/bakluckan).

Tills man löst detta så måste jag alltid se till att ha med mig telefonen. Vilket ändå är oändligt mycket bättre än nyckellösningen många andra biltillverkare kör med (även på nyaste årsmodellerna).

Den dagen man ordnat detta genom att enbart ha klockan på armen så blir det riktigt grymt!

Har man redan en homebridge-lösning på plats så är det typ 5 minuters jobb att få in Teslan också. Och det kan vara praktiskt att få upp frunken utan att ta upp telefonen ur fickan.
Men twittra gärna Elon och ställ frågan om AW. Ibland svarar han ju oss vanliga dödliga.

Ursprungligen av omartint:

Detta är det som jag verkligen saknar idag. Använder i princip enbart min iPhone som bilnyckel (behöver inte trycka på något som helst, varken för att låsa eller låsa upp, utan går automatiskt).

Tyvärr har min biltillverkare (Tesla) ingen liknande lösning för Apple Watch i dagsläget (kan även beror på hårvdvarubegränsningar hos AW, som tex. Blutetooh-stacken, eller batteritiden).

Riktigt smidig funktion, och retar mig när jag tar våran större Merca att jag måste både ta med nyckel, och även ta upp nyckel i tid och otid när man vill låsa/låsa upp den. När man väl vant sig så tycker man det är väldigt omständligt att behöva använda en gammaldags bilnyckel.

Är jättenöjd med funktionen idag, och jättenöjd med min Apple Watch, men den dagen man kan slippa ha med sig telefonen, och kunna låsa/låsa upp, köra med enbart klockan på armen ser jag verkligen fram emot (bara tidsfråga skulle jag tro)!

Jo, men det går i alla fall att få in Teslan i Homekit och be Siri låsa upp frunken och lite såna grejer med AppleWatch (googla homebridge-tesla). Men för att köra iväg så måste man ha telefonen.