Stinky

Stinky

Medlem
  • Registrerad 2003-12-08
  • Senast aktiv 2013-10-28
  • Antal inlägg 939

Foruminlägg

De senaste inläggen Stinky har skrivit i forumet.

SIM-problemet: starta om telefonen och dra inte i slidern om att SIM är låst. Öppna på vanliga sättet så dyker pinkodsdialogen upp som vanligt också.

Naturligtvis har Ive bättre designkoll än random forumnissar… Tweaks lär det bli, Ive har väl själv pratat om tidspressen och att slutliga viktningar återstår, men nån "overhaul" kan ni glömma. Och ikon för ikon är de nya redan klasser bättre än de gamla. Visst borde man köra med vit bakgrund, själv kan jag tyvärr inte avstå min gamla Baertling-bakgrund vilket gör färgchocken total. But I like it…

En enda bugg stör mig och det är för att jag använder twitter mycket – konversationer visas inte i native-appen. Fastnar i ett evigt snurrande.

Ursprungligen av Ljung:

Och alla dina tredjepartsappar fungerar som de ska? Eller du kanske inte har några sådana , utan råddar bara omkring i iOS och de inbyggda apparna?

Förvånansvärt många funkar bra! Tror bara det är en som inte funkat, och jag minns inte ens vilken det var... Ska dock sägas att jag kör stenhårt med både iPad och iPad Mini och har min stora app-bruk där.

Ursprungligen av Ljung:

Jag hoppas inte att du tänker installera iOS 7 Beta på din enda iPhone. Det är ingen bra ide.

Haha, så är det givetvis, men min erfarenhet är att man ändå bara använder iPhonen man installerat betan på… särskilt nu eftersom iOS 7 är så rasande snyggt och kul. Har det på min iPhone 4S men kommer nog rätt snart att dra in det på 5:an också. De små buggarna jag haft hittills (ljuset dras ner till minimum ibland och kräver omstart t ex) står jag lätt ut med, i relation hur jävla sköööönt iOS 7 är!

AV Player HD är utan tvekan den mest kompetenta spelaren, älskar att kunna stega fram och tillbaka bara med swipes.

Men en ny rival om tätpositionen är Infuse, som har en stor fördel framför AV Player HD: hämtar undertexter, bilder och avsnittsinfo automatiskt.

pmarriott:

Lägga över tjänsterna dit ISTÄLLET för på huvudkortet, alltså? Att ha samma på bägge verkar inte vara möjligt.

Tyvärr brott mot avtalet i så fall, som stipulerar att det är ett "tal-abonnemang".

"Problemet" LÖST!

Supporten återkom just med infon att mitt företagsabonnemang stryper hastigheten på extrakortet (för att få mig att skaffa separat mobilsurf…).

OK, lyckades nu installera Telenors ZTE MF190-modem manuellt i min MacBook Air. Hastigheten blir densamma. Mitt problem har alltså inget med Dovado Go-routern att göra. Är det modemet som inte fixar att ge mig samma hastighet som min iPhone 5, som ligger precis bredvid?

Försökte få med den parametern också, men tyvärr kraschade auto-initieringen av modemet i min MBA och dyker nu inte upp där igen. Funkar dock fortsatt fint i Dovadon, utan tecken på problem annat än den sämre hastigheten.

Testar nya Dovado Go-routern just nu och har pluggat in mitt extra-sim-kort från Telenor i ett ZTE-3G-modem (också Telenor).

Modemet fixar 6mbit. I min iPhone, där jag har huvud-sim-kortet på samma abonnemang, kommer jag – just här och nu – upp i ca 4mbit/s. Men via Dovadon med extra-kortet endast hälften.

Sim-korten är identiska, och som sagt på samma abonnemang. Är det Telenors ZTE-modem, som jag lånat för test, som spökar? Och helt enkelt ger sämre hastighet än min iPhone 5, trots att den ska fixa upp till 6mbit?

Några tankar?

HBO gör det mesta rätt, nu, trots allt. Nya serier finns på plats senast ett dygn senare, oftast bara 4-5 timmar efter USA. Real Time w Bill Maher har också dykt upp, dygnet efter. Och 1080p-upplösning till fler enheter + webb kommer under februari. enl. deras twitter.

Nya Drobo 5D är fanimej det bästa som släppts på marknaden. Ett jättelyft för både Drobo och mig… Men, den är ju ännu dyrare.

Jag kör på trådbunden Mac Mini med hdmi till förstärkare/tv/projektor. Slår allt. Skönt att ha den dedikerad för musik/tv/film och slippa använda Macbook Airen till det.