star-affinity

star-affinity

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2003-05-27
  • Senast aktiv 2020-01-05
  • Antal inlägg 1362

Foruminlägg

De senaste inläggen star-affinity har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Esse:

Försöker ansluta en gammal Apple-skärm till min MacBook, den vill verkligen inte fungerar.

Det som fungerar är en Mini-displayport till DVI-adapter på Mac minin men vare sig USB-C-HDMI-DVI-adapter eller USB-C till DVI-adapter ger någon signal från MacBook Pron.

Några idéer?

Tror det krävs en så kallad “aktiv” adapter för att få det att funka:

https://www.startech.com/se/en/faq/displaypor...

Hittade en till artikel med bra info:

https://blog.tripplite.com/whats-the-differen...

Senast redigerat 2019-12-08 11:51
Ursprungligen av juanito:

Själv har jag en iPhone 8, fruns iPhone X är ju omöjlig att hantera, en massa oavsiktliga kommandon som ställer till i tid och otid.
Nej tillräckliga bezels ska det vara runt om och en platt skärm.

Håller verkligen inte med – tycker Apple lyckats riktigt väl med att ta bort hemknappen och enbart köra med gester (har en Iphone XS Max). Tog nyss tag i min gamla Nexus 7-platta med ”på-skärmen-knappar” längst ned och den lyckas jag göra en massa oavsiktliga saker med, minst sagt.

Ursprungligen av MrQuattro:

Jag funderar allvarligt på samma sak. Nu när man investerat i en Google Home och redan har en Chromecast Ultra, känns genast ATV ganska oanvändbar. Så sjukt smidigt att kunna styra allting med rösten, visst ATV har Siri men jag upplever den mycket sämre än Google Assistant. Upplever dessutom att jag får ut bättre bildkvalitét på min CC än på min ATV4K, framförallt vid streaming av livesport från CMore och Viaplay, inte lika mycket microlag. Bör iförsig inte vara ett problem på ATVn heller, då jag har 300MB fiber hemma och båda enheterna är anslutna med TP kabel men av nån outgrundlig anledning så laggar ATVn till och från och kan även få för sig att börja buffra mitt i en match vilket är fruktansvärt frustrerande.

Vad är de du styr med rösten som är så användbart?

Chromecast i all ära, men finns en hel del trevliga appar (och även en del spel) som jag gillar på Apple TV så oanvändbar är väl att ta i? Infuse (som nämnts tidigare i tråden) är inte alls dum i videosammanhang.

Kul det där med Unity-sammarbetet. Undrar om S10 har lägre "input lag" än S9? Detta är något Apple fortfarande verkar vara märkbart bättre på med sina enheter – jag jämförde exempelvis nyligen en S9 med en XS Max.

Ursprungligen av reboot81:

Är det en sådan här ändring du avser?

Ursäkta, missade att specificera att det är för just ”Bakåt” och ”Framåt” som det inte går att ändra – de menyvalen finns inte i Firefox.

Gammal bugg-rapport om det här: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=...

Där jag själv blandade mig för nio år sedan…

Nyare här tydligen: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=...

Kanske ordnar sig så så småningom.

Ursprungligen av Mikael_A:

Well, "Bendgate" var ju ett verkligt problem som Apple än idag förnekar officiellt. Råkade själv ut för det med en 6:a och då har jag aldrig (varken förr eller senare) böjt en telefon. Detta skedde i en normal jeansficka, där jag ofta förvarar telefonen. Apple gjorde, som de brukar, förnekade skiten och vägrade fixa det. Inte ok. Bra att ni formulerade om i artikeln iaf, lät väldigt dumt när jag läste den efter släpp.

Var det en ”vanlig” 6:a, alltså ej Plus? Har själv haft en Iphone 6 i fyra år som använts flitigt och varit i fickor och på joggingturer och den har hållit sig rak. har iofs haft den i silikonskal (Apples) hela tiden hur mycket det nu gör för att stärka den.

Anledningen till att backsteg/backspace som standard inte alltid funkar för att gå bakåt i webbläsare (som exempelvis Safari) är att om man skriver in text i webbläsaren och fokus hamnar utanför textfältet och du sen trycker backsteg i tron om att det ska radera texten som skrivs in och man istället blir kastad bakåt i webbhistoriken så kan detta göra att all text som skrevs in är borta när man sedan går fram historiken igen. Har hänt mig ett antal gånger.

En grej som inte är helt optimal med kommando ”cmd + pil vänster eller höger” för att gå framåt eller bakåt i webbläsaren är att om ett textfält har fokus (exempelvis adressfältet i Firefox) och cmd + vänsterpil trycks så är det enda som händer att text markören flyttas till början av den textrad man står på.

Firefox bryr sig fortfarande inte kommandon för ”Back” och ”Forward” som sätts i System Preferences -> Keyboard -> Shortcuts -> App Shortcuts vilket annars är ett bra ställe att ändra kortkommandon, antingen ”globalt” för alla appar eller för genom att lägga till en app och sen justera eller lägga till kortkommandot.

Liksom trådskaparen kör jag SteerMouse och jag tycker om att ha systemet på engelska, men (natrligtvis?) svensk tangentbordslayout och därför har jag lagt till en ändring globalt som är ”Back = ⌘Ö” och ”Forward = ⌘Ä” sen har jag kopplat dessa knappar till sidoknapparna på musen i SteerMouse. Har även lagt till ”Go Back = ⌘Ö” och ”Go Forward = ⌘Ä” då vissa appar har det istället.

För den som kör SteerMouse kan jag även tipsa om att koppla ”Show Switcher Window” till scrolhjulsknappen på musen – riktigt grymt när man vant sig vid det då det medger supersnapp växling mellan öppna program direkt från musen.

Senast redigerat 2019-02-06 23:11
Ursprungligen av Zeugma:

”Jerry” (eg. Zack Nelson) är starkare än de flesta (se bild). Dessutom är han inte förtjust i Apples produkter. Han har således ingen anledning att inte ta i lite extra. Men han har rätt i att den har svaga punkter på båda mittensidor (mikrofon respektive pennladdare) och ingen direkt förstärkning inuti.

Låter också trist om safirglaset över kameran på Apples produkter inte är så reptåligt som det borde.

Ursprungligen av D_Odell:

Men efter intensiva processer i en halvtimma så klarar väll ipaden inte alls lika som en thermal throtling CPU (stavning)?

Ingen aning. Men kan tänka mig att Apples A12 inte kräver lika mycket kylning som Intel-processorerna i MBP 2018.

Ojoj…

New iPad Pro Has Comparable Performance to 2018 15" MacBook Pro in Benchmarks
https://www.macrumors.com/2018/11/01/2018-ipa...

Ursprungligen av AlexCasey:

Problem med att den visar internetdelning är igång upp i vänstra hörnet fast det är av under inställningar efter att använt funktionen, en hel del skumma fel vid samtal där telefonmenyn ligger kvar över hemskärmen m.m

Aha, skumt. Inte sett som sagt. Men bättre sen 12.1 alltså?

Detta är himla imponerande i alla fall: https://www.macrumors.com/2018/11/01/2018-ipa...

Mac:ar med A-proppar inom ett par år känns verkligen rimligt.

Ursprungligen av AlexCasey:

Efter att läst den här tråden så kände jag att jag måste bli medlem och skriva av mig lite om mina åsikter om detta event och Apple rent allmänt.

Kan väl börja med att jag har gått från android till iOS,efter flytten till iPhone X så har jag skaffat Airpods, Macbook Pro och Apple Watch och sedan tidigare en Ipad Pro 9,7. Det mesta har jag köpt begagnat exempelvis Macbook Pro 2015 då jag tycker att detta är den senaste rimliga pro datorn. Då jag inte vill leva adapter livet och att man har tagit bort magsafe tycker jag varit hel dumt.

Det jag tycker är skrämmande med extremt trogna apple användare att man oftast inte ifrågasätter priset utan försvaret är alltid "allt funkar". Då tycker jag att senast iOS12 har varit rätt buggig, dock har det mesta löst sig med iOS12.1.
Sen tycker jag den här event glädjen att vara på plats och inte ifrågasätta någon produkt och dem man val man gjort lyser igenom totalt.

Vad har (har haft) för problem med iOS 12? Tycker det har funkat förvånansvärt väl på de tre enheter jag använder det på (en Iphone SE, en Iphone 6 och en Ipad Air 2). Fick en gång (IOS 12.0) en glitch på Iphone 6 där sifferknapparna inte kom upp vid upplåsningsskärmen (löste sig med omstart), men det har jag inte sett sen dess.

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Jag börjar snegla på PC-utbudet om jag ska vara ärlig. Eligitanten har en Lenovo för 7500 som känns som hyfsat likvärdig den dyrare Mac minin. https://www.elgiganten.se/product/datorer-til...

Men det känns samtidigt lite skrämmande. Har varit i Mac-miljö hur länge som helst.

Men utan Thunderbolt 3/USB 3.1 (Gen 2)-portar.
Utan Bluetooth 5.
Utan T2-processorn med allt vad den innebär (på gott och ont kanske).
Utan relativt högt andrahandsvärde.
Utan enkelt sätt att köra MacOS.

Etc.?

Men visst — vad som är värt vad och hur mycket kan diskuteras.

Senast redigerat 2018-11-01 11:39
Ursprungligen av PaO:

Det är väl Android i ett nötskal dvs valfrihet och vilket pris man kan eller är beredd att betala för sin telefon.

I Sverige idag har vi 4 starka varumärken som har Android
Samsung
Huawei
OP
Sony

Med olika för och nackdelar

Tycker det glöms bort lite nuförtiden ?

Men totalt får man väl säga att även Apple bidrar till valfriheten? Det är ju ännu ett alternativ så att säga. Men fattar vad du menar – om man är inkörd på ett operativsystem så är den hårdvarumässiga valfriheten större med Android. Samma för Windows kontra MacOS.

Senast redigerat 2018-10-30 12:40
Ursprungligen av PaO:

Men några blir tyvärr lurade
Man blir inte ett av världens rikaste företag utan vidare
Intressant inslag från Kanada

https://youtu.be/_XneTBhRPYk

Här är Apples info om ”error 53” gällande touch-ID: https://support.apple.com/en-us/HT205628

Undrar lite varför de inte nämnde något om det i reportaget.

Senast redigerat 2018-10-14 14:41