Björn Hansson
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Arbetar som konsult inom Human Resources
  • Registrerad 2006-12-04
  • Senast aktiv 2019-04-09
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Björn Hansson har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av IngoX:

Men problem med tid och fragmenterad struktur borde du kunna komma runt ganska lätt. För det första tror jag alla undermappar följer med när du exporterar en brevlåda.

Sedan borde du kunna samla allt i en enda lokal brevlåda, om du nu har många. För att inte röra till din gamla sortering innan du är nöjd på den nya datorn, gör kopior istället för att flytta på gamla datorn. Gör först en ny lokal brevlåda på gamla datorn, t.ex ”Kopior av allt gammalt”. Sedan kan du kopiera över till den. Håll ner Alt-knappen när du drar andra brevlådor och mappar till den nya så kopieras mailen istället för att flyttas. Så bör du kunna få kopior på allt samlat i en enda lokal brevlåda som du kan exportera.

(Med reservation för att jag just nu inte är i närheten av en mac. Är lite osäker om du kan kopiera en hel brevlåda till en annan, men om inte det går markerar du istället samtliga mappar högst upp i hierarkin och alt-drar så kopieras mapparna med undermappar)

Tack! Jag får pröva. Låter i alla fall enkelt...

Ursprungligen av IngoX:

Kenjon är inne på rätt spår i inlägg #4. Du kan manuellt flytta den lokalt sparade mailen mellan datorer och även till andra mailprogram. Du börjar med att exportera en brevlåda i Mail som en .mbox-databasfil. Den kan du föra över med usb-minne eller via nätverket och importera i mailprogrammet på den andra datorn. Radera inga mailkonton på gamla datorn förrän du är nöjd, för lokalt sparade kopior i IMAP- och POP-konton raderas vanligen när du raderar kontot de hör till. Läs mer här:

Mail för macOS Sierra: Importera eller exportera brevlådor

Tack! Det är detta som Apple rekommenderar. Mitt problem är att det är många mappar med många undermappar och det tar helt enkelt för lång tid...

Ursprungligen av Movie42:

Flyttassistenten är väl det normala?

Tack! Grejer är ju att jag inte vill flytta "hela" den gamla Macen till den nya. Vill inte sprida några saker som är kort med kontakterna. Den nya har jag alltså bara nyinstallerat och sedan via iCloud fått inställningar och dokument men de lokalt undansorterade mejlen i Apple Mail följde inte med...

Ursprungligen av iSweden:

Om ditt mejlprogram, macOS Mail, kan kopiera mellan POP3 och IMAP-server så behöver du inte använda tricket med lokal webb-server. Du skulle kunna testa med att lägga till en Inbox till från ex. Gmail eller annat konto som du redan har som använder IMAP och försöka att kopiera över mejlen.

Om inte macOS Mail vill samarbeta så kan du testa att importera dina mejl till Thunderbird eller Gmail. Och när de väl ligger på någon IMAP server så kan du sedan lägga till det kontot i macOS Mail.

Tack! Detta verkar ju lätt. Skall försöka.

Ursprungligen av iSweden:

Jag har konverterat vanliga mejl, tror att de var POP3, till Microsoft Exchange Server. Minns inte exakt vilken teknik Exchange Server använde, men misstänker att det var IMAP. Men MS Outlook vägrade naturligtvis att importera de gamla mejlen som låg i Thunderbird. Lösningen blev som vanligt att gå via bulvan.

Så här gjorde jag.
1. Installerade en gratis mejlserver lokalt på datorn.
(Macallan Mail Solution, udda gränssnitt, finns säkerligen andra bra alternativ.)
2. Adderade en ny IMAP inbox från den nya servern till aktuellt mejlprogram, i mitt fall Thunderbird.
3. Markerade alla gamla mejl och drog och släppte dem i den nya IMAP-inboxen.
4. Den nya IMAP-inboxen, nu med alla mejl, adderades sedan till Outlook.
5. Mejlen flyttades från lokal IMAP-inbox till Outlook-servers Inbox.
6. Lokal mejl-server avinstallerades.

Tips:
Copy Folders för Thunderbird:
https://addons.thunderbird.net/sv-se/thunderb...

Tack! ?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Börja köra IMAP i stället för POP3.

På den gamla datorn, flytta de lokalt lagrade mapparna till en eller flera mappar i ett IMAP-mejlkonto. Sen kommer du åt alla mejlen även från den nya datorn. Det tar säkert lite tid att göra så, men du vinner på det i längden.

Tack! Har kört IMAP så länge det funnits men har också sparat undan mejl lokalt. Det är MYCKET...

Ursprungligen av kenjon:

Det är väl filkopiering med Target mode. Eller CarbonCopyCloner/SuperDuper om du vill ha med hela disken som den är.

Tack! Men jag förstås inte riktigt. När jag försökt olika saker blir det bara en enda oreda i mejlen...

Hej!
Jag har en stor mängd mejl som är lokalt lagrade på "On My Mac" i Mail-programmet. Jag har en ny Mac som jag av olika skäl behövde göra en clean installering av. Men de lokalt lagrade mejlen följde in med via iCloud. Det sätt som Apple rekommenderar för flytt tar för lång tid eftersom det är många mappar med många undermappar. Hur gör man enkelt, snabbt och smidigt?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Har du andra mailkonton som kanske kontakterna synkas till istället?

Tack för svar! På alla andra mejlkonton är kontakter urbockat...

Ursprungligen av keptang:

Logga ut från samtliga enheter / logga in igen.

Tack för svar! Jag har gjort det men det hjälpte inte utan skapade bara en massa extra arbete att få allt annat som fanns på iCloud synkat igen. Jag har faktiskt använt Apples second line support och det ominstallerade hela datorn och det hjälpte inte heller. Det konstiga är ju att kalender etc synkar som de skall...

Kontakterna har slutat att synkroniseras om de skrivs in på datorn. Om de skrivs in på iPhone eller iPad synkroniseras de till iCloud som de skall. Alla enheter är inloggade till samma iCloudkonto och enligt andra linjen support på Apple är alla inställningar rätt... Jag fattar ingenting... Finns det någon här som kan hjälpa till?

Ursprungligen av ;:

Jättebra! Gör som i till exempel Danmark och Norge: Inför 8-siffriga nummer utan riktnumer och gör det nu!

1