Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
yomoooo

yomoooo

Medlem
  • Registrerad 2006-02-05
  • Senast aktiv 2021-01-29
  • Antal inlägg 43

Foruminlägg

De senaste inläggen yomoooo har skrivit i forumet.

Fick svar idag, det var logikkortet som gett sig, så det var inte så mycket att göra. Det blir till att sätta hårddisken i ett chassi och gå och handla en nya dator!

RIP till min MacBook Pro som varit med sedan 2012 ☠️?

Ursprungligen av cubeis:

Är det en 13 eller 15 tums 2011 a ?
... i värsta fall har väl moderkortet tröttnat.. Är det en 15 tums MBP 2011 så är det grafikkortet som spökar svårt att åtgärda det problemet dock.

Lycka till hoppas det löser sig

Skulle pröva att byta plats på RAM-minnena och hade då såklart sönder det ena ? Så nu tröttnade jag på att felsöka och lämnade in den till Mstore, återkommer med deras analys.

Det är en 15” så det kan säkert vara det. Känns tyvärr som ett större hårdvarufel fen här gången och misstänker att det slutar med pensionering!

Jag har en MacBook Pro sent 2011 som har börjat strula.
När jag startar datorn så kommer inget startljud, och skärmen är svart. Däremot gör DVD-läsaren ljud ifrån sig och LED-lampan i framkant på datorn börjar lösa med ett fast sken (till skillnad från när datorn är i vila och den pulserar). Om jag lägger örat mot datorn så hör jag att åtminstone fläkten spinner igång.

Har prövat att försöka återställa SMC, PRAM men det verkar inte vara felet. Tog med datorn in till en Apple-återförsäljare, men innan vi skulle skicka iväg den på service så provade vi att starta den och då funkade den givetvis. Funkade felfritt i någon vecka men nu är felet tillbaka.

Några idéer, någon som upplevt något liknande och har en kvalificerad gissning?

Ursprungligen av kenjon:

Japp, med kvitto så kan Apple hjälpa dej. Jag tror inte de tar betalt för det.

Kanon, det här var ny information för mig! Bra att spara sina kvitton med andra ord. Återstår nu att se om jag lyckas få tag på det eller om det har försvunnit med åren.

I dagens iOS finns det en smart säkerhetsfunktion, med avsikten att en stulen mobil skall vara obrukbar om du inte knäcker lösenordet till iCloud-kontot som registrerats på enheten. Detta är jättebra, om personen som använder mobilen inte är en teknisk analfabet.

I det här fallet så har min svärfar fått en iPhone, jag har skapat ett iCloud-konto åt honom, och allting har varit frid och fröjd. Sedan uppdaterade han mobilen, och kom då på att han har glömt bort vilket lösenord han hade, samt även vilken mailadress vi skapade i iCloud. Vid uppstart av mobilen visas bara att kontot som den är låst till har "a********@icloud.com" som mailadress, och han kan inte komma på vilken adress vi skapade utifrån den informationen.

Summa summarum:
* Mobilen är låst till ett iCloud-konto
* Lösenordet är glömt
* Mailadressen är glömd, vilket förhindrar återställning av lösenordet
* iCloud-kontot används inte på någon annan enhet

Finns det nu något sätt att återställa enheten på ett sådant sätt att mobilen överhuvudtaget går att använda igen? Jag måste alltså få bort kopplingen till det aktuella kontot. Det enda alternativet jag ser just nu är en jailbreak så att det åtminstone går att använda den, annars är den obrukbar.

(Detta får mig också att reflektera över balansen mellan säkerhet och enkelhet, då jag även hört att detta är ett problem på t.ex. universitet där studenter får låna en iPad under utbildningen, och sedan lämnar tillbaka en låst iPad som blir obrukbar för universitetet.)

Jag har synkat mina PDF-filer i iBooks till iCloud, så att jag kommer åt dem från alla mina enheter. Detta fungerar väldigt smidigt, förutom att de filer jag laddat ner från iCloud och har offline sedan automatiskt slutar vara nedladdade. Dvs, molnsymbolen dyker upp bredvid den igen och för att öppna den måste jag ladda ner den på nytt.

Inget större problem hemma i Sverige förutom att det förbrukar mycket mobildata med stora filer, men när man t.ex. flyger är det inte så smidigt då filerna inte går att nå.

Är det någon annan som upplevt detta?

Detta problem tycks ha lösts till slut, i.o.m. uppdatering till OS X 10.11

Äntligen!

Jag brukar spela in videor med min iPhone, som jag sedan lägger in på min iPad för att kunna analysera när jag är på flyende fot. Detta gör jag genom att synkronisera min iPhone med datorn och lägga in videorna i Bilder.app, för att sedan synkronisera min iPad och lägga in videorna på den med.

Jag har dock märkt att de filmer som jag spelat in i slow-motion på min iPhone inte kan synkroniseras, och får upp följande felmeddelande i iTunes: (se bifogat)

Är det helt enkelt så att inte alla versioner av iPad stöder uppspelning av videor som spelats in i slow motion?

iPad Air iOS 9.1, iPhone 6 iOS 9.1, MacBook Pro sent 2011 OS X 10.11.1

Hjälpte min sambo med att fixa hennes gmail-konto som tidigare fungerat till Mail, men som nu verkade ha lagt av. Det dök upp en varning med en dialogruta med en URL som man kunde gå in på, kommer inte ihåg exakt vad det stod där (klantigt att glömma ta screenshot...)

Iaf, om man gick in via webbläsaren på gmail så hade det kommit ett mail om att någon försökt logga in på kontot, vilket inte var så konstigt eftersom det var exakt det jag försökt göra. Det som däremot var mer konstigt var att efter lite klurande kom jag fram till att hämtning av mail via programmet Mail blockerats eftersom det av gmail ansågs vara en "mindre säker app". För att kunna hämta mail till datorn var jag tvungen att gå in på inställningarna och stänga av funktionen som blockerar mindre säkra appar, vilket löste problemet

Är det någon mer som haft detta problem? Mig veterligen har det inte varit något problem tidigare. Själv kör jag inte gmail så jag har inte märkt av något tidigare.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Mycket!

Då är det säkert nåt du kan fixa genom att ta bort det som Safari har sparat under din hemmapp.

Testa till exempel att (med Safari avstängt) gå till ~/Library/Preferences och lyft ut com.apple.Safari.plist på skrivbordet. Gör detsamma om du har en eller flera plist-filer i undermappen ByHosts som du hittar på samma ställe.

Starta Safari och se vad som händer. Blir det ingen skillnad kan du lägga tillbaka dem.

Gav ingen effekt, inte heller efter omstart och reparation av skivbehörigheter.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Testa om det är samma i ett annat användarkonto.

Intressant, detta tycks vara isolerat till mitt eget konto.

Åfan, var det jag misstänkte...

Ursprungligen av alix:

Det var länge sedan jag gjorde det inlägget. Har du uppdaterat Mac OS X till 10.10.2? Snart kommer 10.10.3. Safari kom som ny version i januari (8.0.3), har du uppdaterat till den?

Jo jag vet, men jag har gjort alla dom uppdateringarna och problemet kvarstår tyvärr

Ursprungligen av alix:

Har du testat att Nollställa Safari via Safari-menyn? Eventuellt kan en uppgradering till 10.10.1 göra skillnad.

Tyvärr hjälpte inte uppdateringen.

Vart hittar jag "nollställ Safari" nånstans?

Och går det att ominstallera Safari på något sätt?

Hej!
Har upptäckt en grej som strular för mig med Safari. När jag öppnar programmet, eller efter att alla fönster har varit stängda, och jag öppnar ett nytt fönster så visas inte det. Det är alltså dolt, och går inte att se på något skrivbord. Om jag trycker command-N för att öppna ytterligare ett nytt fönster syns inte det heller.

Problemet går att lösa genom att trycka ctrl-command-F, varefter fönstret dyker upp i helskärmsläge, och efter detta går det att lämna helskärmsläget utan fönstret döljs igen.

Någon mer som upplevt detta problem?

OS X Yosemite 10.10
Safari 8.0