C-Carlsson

C-Carlsson

Medlem
  • Namn Clarence Carlsson
  • Registrerad 2020-10-31
  • Senast aktiv Igår 19:32
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen C-Carlsson har skrivit i forumet.

Jag har haft gamla SE, 6S, 6S max, XS, 11 Pro och nu 12 Mini. Äntligen en telefon jag kan hantera med en hand som man kunde förr i tiden. När jag gick från gamla SE till större skärmar blev jag lite besviken på att den större skärmen används dåligt. Allt är bara lite större, samma antal ikoner på startsidan trots större skärmar. Operativsystem för mobiltelefoner är utvecklade för små skärmar 3,5-4" och jag tycker inte de hanterar de större skärmarna på ett bra sätt. Ok, man kan se lite mer på en sida i safari men man skrollar ju ändå hela tiden så det spelar ingen roll.

Jag är också glad att Apple inte gjorde mini:n klenare på något sätt (förutom batteristorleken). Jag har alla features som vanliga 12an har. Det enda jag skulle önska är att de byter ut ultravidvinkeln mot telelinsen (som bara finns på Pro) som är mer användbar.

Sedan jag fick min 12 mini har jag aldrig ångrat mig och längtat tillbaka till en större o tyngre telefon.

Ursprungligen av zinned:

Bra info

När beställde du? Jag beställde på skoj ett V3 under Black Week men har inte fått ett uns av respons att det skulle vara på väg, har gått över en vecka nu.

Beställa på black friday och fick det idag. Tog betydligt längre än förväntat...

Nudient V3 skal till iPhone 12 Mini. Köpte ett skal och deras plånbok i Clay Beige. Så här ser det ut:

Känslan på skalet är som tidigare nudient-soft och bekvämt. Lagom friktion, lätt upp o ner ur fickor. Tunt, bygger inte på telefonen så mycket, vilket jag gillar. Öppningarna för knapparna snygga och sköna. Knapparna blir något försänkta med skalet monterat så det är inte lika lätt att trycka ner av misstag, och klicket känns perfekt då man trycker direkt på knappen (inte på en plastbit som täckte knappen på tidigare skal).

Deras plånbok som fäster magnetiskt blev jag besviken på - den sticker ut utanför kanten på telefonen och är omöjligt att hålla skönt i handen. Dessutom något tjock (redan utan kort). Den kanske passar bättre på en större telefon men inte till minin.

Herreguuud. Vilka datorer vi Mac-älskare har fått. Detta är lika stort som lanseringen av iPhone. Njut!

Ursprungligen av kennethLundgren:

Gick från -14 MBP 13 till nya Air 16/1tb, 280 gram som känns. Och jag som önskade en ny 12,a tänk 300 gram ytterligare. Jag är inte den som kan pressa skiten ur en dator, det mest avancerade är raw foton. Men batteritiden är jag nyfiken på, blir nog att ladda varannan till var tredje dag, ändå är det min entertainer på kvällarna.

Jag längtar också efter en 12” med M1/M2. Jag hade en 12” i några år och den var så sjukt lätt o smidig. Väger runt 900g. Prestandan var inget vidare men funkade för mig. Med M1 kommer den bli fantastisk! O tänk om de kan bygga in Face ID också. Jag tror detta blir nästa MacBook de släpper nästa år.

Grattis till en fin maskin.

Har ni någon uppfattning om uppdateringsfrekvens på bildskärmen? Är det 60 hz eller 120 hz som på iPad Pro? Jag hade önskat mig en dator med 120 hz och denna processorn har ju säkert kapacitet för det. Det hade varit smooth 😃

Ursprungligen av Pulver:

Verkar inte gå att installera Mobilt BankID - andra ios appar går att öppna upp i Mac App Store, det går att söka upp appen med Google och då står det "Öppna Mac App Store för att köpa och hämta appar" men på Mobilt BankID står det "Den här appen finns endast tillgänglig i App Store för iPhone och iPad"

Det var ju typiskt... hoppas tillräckligt många ligger på Finansiell ID teknik så det lägger till stöd via Catalyst så det går köra på de nya macarna.

Ursprungligen av juanito:

Vi får se hur länge det tar tills de andra lyckas kopiera konceptet. Qualcom och de andra ARM producenterna lär väl vara först jämfört med AMD och Intel.

Kanske detta blir nådastöten för x86.

Jag är rädd för att det kan bli så. Microsoft måste ju klia sig i huvudet vad de ska hitta på nu... Windows är ju nästan synonymt med x86 med all bakåtkompatibilitet som de måste efterleva. Jag tror Microsoft måste börja på ett "ny" Windows för ARM processorer för att hänga med i framtiden och därmed släppa kompatibiliteten med x86. De behöver göra som Apple, släppa det gamla och ta ett modigt steg framåt...

Ursprungligen av Robban G:

Kan rapportera att det inte fungerar att logga in på Handelsbanken med dosa-sladd, trots att programvaran ska ha stöd för OS X 11.. Tydligen ska en lösning vara på gång om ca 2 veckor. Sedan undrar jag varför handelsbanken måste hålla fast med dosa/sladd!! Har alltid varit strul de få gånger man ska använda den.. 😂

Känner igen det problemet. Förmodligen måste de skriva om programmet för den nya processorn.

Hur är det med Mobilt BankID? På din dator ska man ju kunna installera och köra iOS appar. Kan du testa om det går? Jag hade önskat att det funkade, plus att man kan signera med Touch ID på datorn - det hade varit riktigt nice!

Jag har ett önskemål till er som kommer att recensera och testa dessa datorer:

Jag är mycket nyfiken om Mobilt BankID:s iOS app går att köra på en M1-dator, och om det även går att autentisera/logga in med Touch ID knappen på datorn. Det hade varit så nice! Så detta får ni gärna testa åt oss svenskar 😀

Ursprungligen av gudas:

Så, nu har jag landat i val av skal för min del till min 12 mini. Jag beställde hem ett Nudientskal och ett Apple läderskal. Personlig uppfattning men, jäklar vad fina och sköna läderskalen är! Nudients var oväntat bra och tajt men lite vassare känsla och jag gillar inte de två öppna skarvarna i nederkant. (Har tidigare haft Nudient v2 och v3 är helt klart en förbättring) Men, Apples läderskal är svårslagna, så det blir ett östersjöblått skal som jag behåller.

Jag sitter o funderar på ett apple läder eller nudient skal också till mini Mini. Tycker du att läderskalet gör telefonen klumpigare? Jag tycker den är helt ok utan skal och är lätt att hantera (men när den ligger på ett bord vickar den lite irriterande...).

GPS version. Series 5.

Mycket bra skick. Inga repor eller skavmärken.

Nike Edition (har alla funktioner som "vanliga" klockan, samt några extra Nike urtavlor för den sportiga looken, samt speciellt armband). Ett blått tygarmband medföljer (ej på bild).

Alla kartonger mm medföljer. Är nästan som att öppna en ny klocka - perfekt som present till jul.

Sparsamt använd. Inköpt på Apple store december 2019.

Klockan är nollställd och klar för installation (kräver iPhone).

Se bilder på:
https://www.blocket.se/annons/skaraborg/apple...

Ursprungligen av nillon:

Jag gick lite i liknande tankar, har även jag en iMac late 2013. I mitt fall ville jag använda den som extraskärm till min jobbdator som är en Lenovo Thinkpad som kör Linux.
Började med att testa att driva den med min ännu äldre Macbook, det gick mycket riktigt inte att göra det med Catalina så jag fick installera Yosemite (eller om det var Sierra) på ett USB-minne och boota från det, då funkade det fint med Macbooken, dock fick jag det inte att lira med Thinkpaden och jag kände att jag inte orkade lägga flera dagar på att fixa med det.
Summa summarum, med en Mac mini bör det funka fint, men lite omständigt att behöva boota iMacen med ett gammalt OS.

Tack för bra info! Ja det låter lite omständigt att behöva starta datorn för att kunna använda den som skärm. Får avvakta ett tag o se hur det blir.

De mer avancerade förslaget att installera ändå som föreslagits kanske blir aktuellt lite senare...

12 mini kom nu. Gud vilken härlig storlek o vikt. Helt perfekt anser jag.

Tack för tipsen!

När jag läser apple suportdokument stor det något märkligt: "Målbildskärmsläge kräver macOS High Sierra eller tidigare på den iMac som används som extern bildskärm. Det fungerar inte med macOS Mojave eller senare."

Jag har Catalina på den idag, då kommer det alltså inte att fungera? Typiskt...

Men då Attefors skrev artikeln på 99mac om detta i år så antar jag att han hade senaste OS. Kan man få Attefors till att kommentera detta?