Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Björn J

Björn J

Medlem
  • Namn Björn Johansson
  • Registrerad 2020-05-18
  • Senast aktiv 2020-08-03
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Björn J har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av BlackSmp:

Det är inte fråga om att det är svårt, det är ett medvetet val som de har gjort. PiP finns för premiumkonto (Youtube).

Jag tror att detta eventuellt är nytt i ipadOS14 men där går det med PiP

Är det där Youtube jag ser där nere?
Jag har youtube premium men aldrig fått PiP att fungera, jag får bara behålla ljudet när jag byter app eller går till hemskärmen. Kör inte OS14 men ser nu fram emot det lite mer än tidigare!

Ursprungligen av carlsson:

Hur har det gått @Björn J?

Det låter ju som att din iPad har mjukvaru-fel och inget annat. Har du återställt den, och har det i så fall blivit bättre?

Om inte så skulle jag kontakta Apple igen. Det är inte rimligt att man inte kan byta batteri på en 3 år gammal produkt (alternativt få en ersättningsprodukt)!

Lite svårt att säga -- I samma veva gick också mitt tangentbord sönder (Apple smart keyboard) vilket gjort att jag inte använt min ipad på samma sätt som tidigare. Jag har fått sitta med macbooken istället för min iPad. Jag lämnade in tangentbordet på Macforum men då de tydligen slutat sälja det (vilket låter konstigt då tangentbordet också fungerar till nya ipad air och nya ipad) så fick jag tillbaka pengarna för det.

Jag har nu investerat i en ny ipad pro 12.9", magic keyboard och den nya pennan. När jag får hem den nya pro'n vilket jag hoppas få i veckan kan jag blåsa den gamla och ställa dem mot varandra litegrann.

Igår satt jag på hemnet i en timme och det kostade ungefär 25% batteri, jag tycker det är lite väl och upplever det som att batteriet drar ur sig snabbare än förr. Men jag har som sagt inte återställt min iPad ännu.
Återkommer!

Fast jag vet inte hur mkt info man får från den där appen. Jag testade på min iPhone, och den ser ju ut att vara "ok" när man tittar genom coconut, men där har batteriet blivit såpass degraderat att t.o.m. iPhone själv säger att den måste in på service

Ursprungligen av mattiL:

Nu har jag testat!
(Intressant tillverkningsdatum)

Intressant! Tack för tips

Jag testade appen också, och på papperet ser ju allting ok ut, bara drygt 300 load cycles. Jag testar att blåsa om min ipad och ser om den beter sig bättre.. Det är sjukt störande att plocka ur ipad ur laddaren och så är den på 35%, speciellt när man vet hur snabbt den droppar därifrån sedan

Ursprungligen av Gäddnos:

Det är så det fungerar med reparationer hos Apple, du betalar 1195 och får en annan enhet för den angivna summan. Det är tydligt vilka som är berättigade modeller. Men kör dom Apple testprogram och får svaret att det inte är fel på batteriet så är det säkert så, gör en total återställning genom iTunes som dom säger. En iPad Pro 10,5 är bara tre år gammal idag, jag har en lika med 85% kapacitet kvar, det är godkänt enligt Apples kriterier.

Och sänk ljusstyrkan, du kanske inte behöver ha det uppvridet till högsta nivån.

Det du säger om reparationer hos Apple stämmer inte. Möjligtvis för iPad Pro (de verkar vara jobbiga att byta batteri i). I samma veva som jag var inne med min ipad pro idag passade jag även på att lämna in min ipad mini 4 för batteribyte. Då öppnar de maskinen, byter batteriet och du får tillbaka samma ipad mini fast med nytt batteri. I morgon kommer jag även lämna in min iPhone X. Det är samma sak där, du får inte en ny iPhone X utan de öppnar maskinen och byter batteri.

Jag bytte också batteri i min Macbook Pro i våras - Det är samma sak där, de öppnar maskinen, byter batteri+tangentbord. Men i övrigt samma chassi.

Det du säger med ljusstyrkan, tar du för givet att ljusstyrkan alltid är hög bara för att den var det vid tillfälle för screenshot? Och menar du att det skulle påverka att batteriet droppar vid screen off eller att ipad inte laddar vid laddning som är vad som visas ovan?

85% batteri efter 3 år kan jag acceptera. Men att den tappar nästan all laddning under en dag vid screen off eller att den inte tar laddning är lite värre än så.

En liten update

Jag var inne på LanMaster idag (som Apple hade rekommenderat mig till). De kunde inte ta in iPad för byte av batteri, utan är batteriet defekt så byter de isf hela plattan, vilket inte är speciellt billigt. De kunde dock inte se att batteriet var defekt så därför kunde de inget göra på plats.

Det där med 1 195:- för "berättigande iPad-modeller", ja det är ju inte så tydligt vilka som är berättigade eller ej.

Här är lite av vad jag upplever:

Exempel på när ipad tappat ca 80% batteri med 45min "screen on" och 14h15min "screen off". Inte rimligt i min mening

Exempel på när plattan laddat gått från ca 90% till ~35% batteri under pågående laddning

Jag fick tipset att stänga av lite appar under "Background App Refresh" alternativt att man blåser om hela plattan. Jag ska nog testa med detta men det känns inte som att det är där boven är, men man vet såklart aldrig.

I annat fall, ni har inga andra tips på vad man kan byta batteri på en iPad Pro?

Tack för väldigt bra info Gäddnos.

Jag kommer ta med mig 1195:- och mindre än 5 år till reparatören i morgon.

Tack,

Det verkade inte riktigt vara så enkelt. 1 195:- gäller "Alla berättigande iPad-modeller" utan att de listar vilka som är berättigande. Jag ringde till Apple för att få lite mer klarhet i det, och jag fick prata med en trevlig person som försökte hjälpa så gott han kunde. Efter 55min kom vi så långt att jag ska besöka ett serviceställe i Göteborg i morgon där de förhoppningsvis kan ge mig ett pris på vad ett batteribyte på en iPad Pro 10,5" kostar. Jag återkommer

Hej!

Jag har en iPad Pro 10,5" 512GB med folio-tangentbord och penna.
Jag har också en 16" mbp men jag trivs sjukt bra med min ipad som plattform att arbeta på när man är "on the go".
Nu har batteriet på min ipad blivit kass, så jag tog in den till Macforum för ett batteribyte, varpå de svarar att de inte byter batteri på ipad utan lösningen de hade att erbjuda är att sälja mig en ny iPad Pro med nytt tangentbord och en ny penna för runt 20k.

Det är kanske inte helt lockande när det egentligen inte är något fel på min nuvarande maskin förutom just batteriet, därför vänder jag mig hit. Vet ni vart man kan vända sig för att få batteriet i en 10.5" iPad Pro utbytt?

1