jockethebastard
  • Namn Jocke Norgren
  • Registrerad 2019-06-03
  • Senast aktiv 2021-04-12
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen jockethebastard har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Marcus Larsson:

Tusens tack! 😊
Håller med och har ganska liknande här hemma men det fina med din lösning till låset var ju att slippa den där ”Starta/Starta inte”-notisen när man vill att låset styrs.
Jag har ju haft samma problem med ett litet hemmalarm här hemma som jag velat ha som automatiskt inställt när ingen är hemma men alltid tvingats till att godkänna i notisen.

Det var just larmet jag ville få en lösning på, sen köpte jag låset när jag insåg hur smidigt det är att bara stänga dörren efter sig och åka.

Ursprungligen av Marcus Larsson:

Ja dina tips har varit riktigt hjälpsamma!
Återigen tack ska du ha.

https://www.99mac.se/artikel/14276-vi-testar-...

Bra video!

Angående att ha en plug eller lampa som styr är lite av en central punkt i mitt smarta hem. Nästa alla automatiseringar har en och samma lampa i hallen som värde. På så sätt behöver jag egentligen bara aktivera ett scenario ”manuellt”, det är läggdags scenariot. Sen sköts allt under dagtid med sensorer och efter läggdags då hallen är släckt är allt i nattläge.

Senast redigerat 2021-03-18 16:01
Ursprungligen av Marcus Larsson:

Får jag tacka dig i recensionen som släpps alldeles strax? 😁

Absolut! Kul att kunna hjälpa.

Edit: Ursprungliga texten blev klistrad över.
Det är till Marcus Larsson i Macradion, alla klick kommandon för Danalock, han tyckte twist assisten var lite irriterande. Nedanför är alla kommandon för att stänga av/slå på funktioner.

Länkar istället: https://danalock.com/support/danalock-v3-clic...

Senast redigerat 2021-02-27 15:43

Har haft Danalock, homekit i drygt ett år nu, otroligt nöjd med alla funktioner.
Trodde jag skulle kunna komplettera med Danapad i efterhand, blev riktigt besviken att det inte fungerade.

Hade gärna lagt upp en video med hur smidigt det fungerar tillsammans med en knapp från Aqara. Verkar inte gå att ladda upp video.

Behöver inte trycka på Kör för att låsa upp dörren, ställ automatiskt att låset ska låsa upp när en viss lampa tänds, färdigt.

Ursprungligen av Sperious:

Väcker liv i denna tråd igen då jag av en slump märkte att min dotters telefon fungerar helt utan fördröjning i hem-appen, så som din sambos gjorde. Alla andra enheter (3 iPhones och 2 iPads) är långsamma.

Jag har nu till och med raderat hela HomeKit-hemmet och börjat om från början. Blev ingen skillnad. Fortfarande långsame överallt utom på min dotters telefon... blir galen på detta.

Edit: Glömde själva frågan; Går din nya iPhone 12 fortfarande lika snabbt eller har problemet kommit tillbaka.

Edit #2: Satte du upp din iPhone 12 som ny eller återställde du från iCloud backup av din förra iPhone?

Tråkigt att höra!

Jag har inga som helst problem längre. Ingen enhet i mitt hem har problem.
Jag återställde från säkerhetskopia, ett par veckor senare som ny (av helt annan anledning).
Jag provade allt utom återställa hemmet, hade inte pallat det.

Ursprungligen av carlsson:

Bra lösning med magneten.

Fundering: Hur stark magnet kan man använda? Jag har en bilhållare, men där är magneten för svag (den är gjord för iDeal-fodralen), kan jag trycka dit en mega-stark magnet för att hålla uppe telefonen, utan att min iPhone 12 Pro tar skada?

Provade den vägen, men stod att bilderna var för stora

Jag förlitar mig på magneten i plånboken, det är bara en metallbricka.

Vet inget om magnetfästen, borde finnas att köpa rätt anpassade med dubbelhäftande bak. Då hade man kunnat anpassa befintligt fäste eller liknande.

Många har säkert en massa extra dubbelhäftande ringar till sina Aqara tillbehör. En sån dubbelhäftande ring bak på en större bricka gjorde susen. (Ska snart renovera sovrummet, därför denna stiliga lösningen.)

Bild 1

Bild 2

Edit: Finns det någon guide till hur man laddar upp bilder till forumet?

Senast redigerat 2021-01-07 15:13
Ursprungligen av C-Carlsson:

Nudient V3 skal till iPhone 12 Mini. Köpte ett skal och deras plånbok i Clay Beige. Så här ser det ut:

Känslan på skalet är som tidigare nudient-soft och bekvämt. Lagom friktion, lätt upp o ner ur fickor. Tunt, bygger inte på telefonen så mycket, vilket jag gillar. Öppningarna för knapparna snygga och sköna. Knapparna blir något försänkta med skalet monterat så det är inte lika lätt att trycka ner av misstag, och klicket känns perfekt då man trycker direkt på knappen (inte på en plastbit som täckte knappen på tidigare skal).

Deras plånbok som fäster magnetiskt blev jag besviken på - den sticker ut utanför kanten på telefonen och är omöjligt att hålla skönt i handen. Dessutom något tjock (redan utan kort). Den kanske passar bättre på en större telefon men inte till minin.

Köpte samma uppsättning som dig fast i svart. Var inte nöjd med volym och låsknappen, alldeles för svårt att komma åt. Det du påpekar om storleken på plånboken håller jag med om. Väldigt svårt att hålla den skönt, dessutom fult när ena hörnet sticker ut. Jag kontaktade dom angående det, fick det vanliga svaret att dom tar till sig kritiken, men inga planer på att ändra något. Dessutom ligger plånboken på kamera bumpen, skulle varit 5 mm kortare.
Köpte läderskal med MagSafe plånbok istället.

Fick en sen julklapp från Macradion igår.
Uppskattas!

Ursprungligen av The Real Viking:

Finessen borde vara kopplad till ljuslättare eller solnedgång/soluppgång med geografisk utgångspunkt.

Håller helt med! Borde vara möjligt att välja vilken tid samt hur kallt/varmt ljud man vill ha.
Håller tummarna att det kommer i framtiden.

Andra dagen nu med AL i bara fönstren, det var helt ok faktiskt, men ändå lite för kallt för att matcha med det gula i taket.

Ursprungligen av xms67:

Det där var ju en game changer. Ganska oanvändbart för oss upp i noden.

Ja verkligen! Kl 15:30 idag var det mörkt ute och mitt hus kändes iskallt. Kommer kanske använda det på ett fåtal lampor i framtiden, men hela huset funkar inte.
Hoppas dom löser detta i framtiden.

Missade det där helt!
Obrukbart för oss som har korta dagar, riktigt tråkigt.

Hade det installerat och klart kl 8 imorse. Då var solen inte uppe. Ljuset var otroligt kallt hela huset. Såg ingen förändring förrän vid 16-tiden, solen gick ner 14:31. Nu är klockan 18:30 och det är fortfarande kallare ljus än vad jag föredrar.
Tror inte det anpassar sig efter solnedgång/soluppgång, verkar mer anpassa sig efter tid.
Hade stora förväntningar på det här, ganska besviken efter första dagen.

Uppdateringen: Efter ytterliga några dagar med mer vanligt användande av telefonen så har jag ännu inte stött på att appen låser sig eller något av problemen från tidigare.