Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pengen

Pengen

Medlem
  • Namn Niklas Andersson
  • Registrerad 2018-05-09
  • Senast aktiv 2019-04-17
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Pengen har skrivit i forumet.

1

Konstigt att Moonlight Game Streaming tillåts av Apple, det fungerar på samma sätt med skillnaden att du även kan köra över internet men med nackdelen att det bara fungerar med Nvidia grafikkort.

Innan jag kalibrerade låset så öppnade jag dörren med nyckeln så vredet på insidan rör sig. Sen tryckte jag igång manuell kalibrering och låste dörren med nyckeln väldigt långsamt så vredet inte snurrar för mycket (ca 75% av ett varv) och tryckte på kalibrerings knappen igen. Sen funkar det som jag vill nån vecka men har märkt att Danalock liksom glömmer av eller så är de jag som vrider om vredet för mycket så låset fastnar. Så helt perfekt är det inte. Skulle vilja att låset det snurrar med nyckeln hela tiden men antar det är nåt med ASSA låsen som förhindrar det.

Ursprungligen av littlemac:

Spännande att du valde att registrera dig bara för att svara på denna fråga. Men jag ska inte vara så cynisk. Tack för input.

Jag bytte nyligen lås själv och letade information innan jag köpte utan framgång. Tack för välkomnandet

Ursprungligen av pesc:

Detektering av manuell låsning/upplåsning?
Nej. Funkar inte. Tydligen rör sig inte tumvredet tillräckligt mycket? ?

Upplåsning?
Då man låser upp körs tumvredet i botten och hålls där två sekunder. På mitt ASSA-lås blir det som att man trycker ner handtaget. Vilket gör att dörren glider upp. Detta går under benämningen ”brake and go back” och kan avprogrammeras genom morse-signalen fyra korta i låsets programmeringshål. Tyvärr hjälper inte det, två sekunder blir noll men dörren glider fortfarande upp.

Jag har också vanligt ASSA lås. För detektering så använde jag manuell kalibrering (två tryck med spik har jag för mig) genom att använda nyckeln. Man vrider ofta vredet längre än vad man gör med nyckeln men kalibrerar man med nyckeln så känner iaf mitt lås av om det är låst eller inte oavsett hur man låste/öppnade.

Jag har tidigare använt Glue och har nu bytt till Danalock v3 HomeKit. Danalock är hästlängder före Glue. Den viktigaste funktionen som skiljer de åt förutom HomeKit stödet är att Danalock vet vilket tillstånd låset är i oavsett om man öppnat med appen eller manuellt med nyckel/vred. Så homekit meddelar mig när dörren låses upp men bara om jag själv inte är hemma. Bra för att ha koll på hur länge städerskan verkligen är på plats tex
Upplever inte att Danalock låter mer än Glue snarare tvärtom eftersom Danalock är så mycket snabbare. Sen har jag aldrig tyckt ljudet är något problem överhuvudtaget, det låter ju bara när man vill öppna eller stänga med appen.
Med Danalock slipper man dessutom att ha en extra hub (förrutom Apple TV/iPad).
Rekommenderar helt klart Danalock

1