ABC800

ABC800

Medlem
  • Namn Luxor Satellite
  • Registrerad 2016-02-26
  • Senast aktiv 2019-11-20
  • Antal inlägg 79

Foruminlägg

De senaste inläggen ABC800 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av The Cat:

Vad vill du ha?

https://youtu.be/bsZxxs8x5Og

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple vill ha dina bästa bilder tagna med Iphone, och en jury kommer att utse de vackraste som ska pryda Apples reklamaffischer.

Läs hela artikeln här

“Och Vad fan får jag för det?”

Ursprungligen av Tommy66:

Hej!

Du tror inte på Linksys Velop WHW0302 då? https://www.linksys.com/se/p/P-WHW0302/

Då du skriver att du installerat trådlösa nätverk i många år så tar jag chansen och riktar några egna spörsmål mot dig.

Förutsättningarna i vår villa är sådant att vi har trådbundet/Ethernet till flertalet rum.
Idag sitter det Airport Express i flera av dessa uttag/rum. Som endera är ändstation med nyttjande av Lineout till högtalare och/eller fungerar som spridning av wifi.

Signalen skulle dock behöva vara starkare i vissa ytor (214 kvm enplans, mkt betongväggar) och de nya wifi-produkterna på marknaden lockar. Så som ovan Linksys.
Är inte tillräckligt tekniskt lagd för att direkt förstå hur setupen skulle optimeras hos mig. Vad jag förstår på reklam/installationssnuttarna så skall en (t ex) Linksys-enhet då Ethernet-jackas in direkt i routern (Telias technicolor), d v s placeras invid denna. Vilket spontant känns lite slösaktigt, tänker då på att vår router är placerad i ena änden av huset (går ej att flytta, husets central/kontor finns där). Borde man inte hellre kunna jacka in Linksys-enheten i ett Ethernet-uttag i ett av husets mer centralt belägna rum?

Å likaledes, vid köp av ett två-pack av ovan produkt, inte måste man väl jacka in numero två via wifi (vs den första Linksys-enheten) utan lika gärna (bättre) göra på samma sätt som med den första - att Ethernetansluta den till det annat uttag i något annat rum i huset?

Kanske skulle mina förutsättningar inte heller kräva en investering så som ovan utan enbart en eller två styck ev t ex TP-Link TL-WA850RE? TP-Link TL-WA850RE

Min andra fundering rör användarperspektivet. Med alla Airport Express (och endera iTunes-möjligheterna men allra helst Remoteless-appen tillsammans med Airfoil och Spotify) så har vi ju haft möjligheten att spela upp samma musik i flera rum samtidigt. Om jag förstår det rätt så dör den möjligheten så snart Airport Express av uppdateringsskäl inte längre kommer att funka? Men så länge de gör det så kan de kombineras med ett nyinköp av t ex Linksys-produkten, om jag förstår det rätt. Månne finns det andra mjukvaror/appar a la Remoteless + Airfoil men jag har hittills inte funnit någon. ?

Det är ett mindre helvete att få till ett nätverk i villa när man är lekman. Jag drog själv kabel till kritiska apparater då kostnad och fart var optimalt. Har ej betongväggar dock. Att finna rätt info är sjukt svårt då det blir så skräddarsytt.
Mitt ganska svaga tips är att ringa till Webhallen, Dustin eller chansa på någon mer nätverksspecifik firma och hoppas på en vänlig själ som kan hjälp dig.

Lycka till

Så nu flyttar telefonen ut till armen. Bra utveckling. Att betala för både telefon och klocka torde vara en snabbt övergående fas då det är uppe vart korkat att springa runt och betala för två abonnemang när det är en halvmeter normalt emellan de båda.

Relaterar till mig själv naturligtvis. När jag vant mig vid att prata i klocka tänker jag mig att iPhonen är aningen för liten för jobb och underhållning och skulle föredra en mindre padda för uppgiften. Skärmen känns plötsligt gammaldags och kanske vore en Google eye variant nyaktuell? Släpa på elektronik är inte min grej.

Ursprungligen av Json_81:

RAW kan väl mer eller mindre alla mobiler fota i nu?
Hjälper ju inte kvaliteten på linsen dock

Det hjälper inte heller att bildsensorn är pytteliten. Storleken spelar roll.

Själv har jag svårt för mindre sensorer än APS-C. Så länge det finns kontrast i bilden kan mindre sensorer funka till tex gatufoto och allt det mesta för web i princip. Men när det kommer till detaljer i kontrastlösa saker så börjar det smeta ut. Jisses vad det grisar i granskogar, lövverk, hår, gräs unt so weiter.
Vidare kan man aldrig uppnå ett objektivs karaktär med ett objektiv i ett helt annat format. Vill man ha skärpedjup som en f1.4 så finns det inga genvägar, utom fusk och det blir aldrig bra.

Bluetooth eller wifi är grejjen. Låt mobilen bli sambandscentral istället.
Men drömmen finns ju där ändå. En Summilux i storlek av en Lypsylhatt och en fullformatssensor i 6x8 mm. Främst tror jag efterfrågan är för liten för att det ska hända, sedan kommer priset. Vi är dömda till ett liv av kompromisser...

För ändamålet är jag ändå sjukt nöjd med min iPhone 8. Behöver jag vidvinkel så gör jag en mindre panorama, vill jag zooma så låter jag bli...

Ursprungligen av ABC800:

Vi bytte till Doorman för att vårat gamla lås var gammalt och utslitet. Merkostnaden för att slippa nyckel och kunna öppna dörren från andra sidan jordklotet när grannen ska mata kattfan var inte många hundralappar. Snål som jag är installerade jag det själv men ångrade mig lite då jag fick mejsla ur i dörren och fräsa om i karmen för det nya och större blecket.
Jag är supernöjd.

Tillägg:
Minnet sviker lite men tror Bauhaus tog 3990kr och hade även installationstjänst för ca 1700kr. Ta den om ni inte har erfarenhet med stämjärn och överhandsfräs...

Ursprungligen av Jonatatatan:

Jag ser ingen större vinst med digitala lås. Finns roligare leksaker att lägga de pengarna på. Har heller aldrig haft problem att hålla koll på vart jag har nyckeln.

Vi bytte till Doorman för att vårat gamla lås var gammalt och utslitet. Merkostnaden för att slippa nyckel och kunna öppna dörren från andra sidan jordklotet när grannen ska mata kattfan var inte många hundralappar. Snål som jag är installerade jag det själv men ångrade mig lite då jag fick mejsla ur i dörren och fräsa om i karmen för det nya och större blecket.
Jag är supernöjd.

Ursprungligen av keptang:

Det går inte köpa nytt med hyfsad prestanda för dessa pengar tyvärr. Den där är över 2 år gammal redan.
Jag skulle ha tittat på begagnat med den budgeten.

Ok, fan jag trodde jag hittat nåt vettigt...

Sorry om jag velar.
Insett att jag måste över budget för att få med grafikkort.
Hittade den här:
Kritik eller bättre förslag för samma prislapp?

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3856806

Ursprungligen av keptang:

Bra förslag, Inrego t.ex. är pålitliga och seriösa.
https://www.inrego.se/webbshop/begagnade_prod...

Ursprungligen av TureB:

Köp en begagnad MacBook och installera Windows som en partition.

Windows fungerar bättre på Apple hårdvara än de flesta andra och sedan har hon kvar Mac OS för de viktiga grejerna.

Men varför ha Windows alls?! Sims 4 finns ju för Mac också.

Med en spelande son har jag insett att Windows är oundvikligt. Det handlar mest om Steam och liknande tjänster där majoriteten är Windows dedikerade. Priserna går heller inte att jämföra med mac eller playstation (!).

Ursprungligen av keptang:

Kika på länken i mitt tidigare inlägg till inrego.

Grymma erbjudanden! Tack för tipset.

Ursprungligen av johan_tanying:

Kanske att din eller någon bekants arbetsplats har utrangerade laptops att få eller köpa loss? Nuförtiden är det många storföretag som leasar sina maskiner, men bara för ett par år sen staplades gamla maskiner (dock ofta inte mer än 3-5 år gamla) på hög hos IT-avdelningarna. Dessa kan vara ganska basic och fysiskt tjocka/tunga med gigantiska powerbricks (HP Workstation _host_ _host_) men ofta valda en gång för att ge mycket för pengarna. Skruva sedan själv in en SSD och den duger gott för det du efterfrågar.

Jag har en 256:a liggandes och har småkollat lite på beg firma burkar. Kan vara ett alternativ. Men ingen AMD då...

Ursprungligen av keptang:

För 5000 så får man räkna med att bli besviken på något sätt, eller acceptera att det man köper är vad det är och vara glad för det.
Det sitter samma komponenter i en PC som i en Mac, dessa kostar naturligtvis samma oavsett vilken plattform det sitter i.

Budget är budget, lilltjejjen har samlat själv och när den åker i golvet eller när slimen letar sig ned mellan tangenterna och ger moderkortet en blöt kyss blir man inte lika ledsen...

Det sitter säkert samma saker i båda plattformar men med Mac slipper man leka doktor.

Senast redigerat 2018-03-17 19:30
Ursprungligen av johan_tanying:

Man skall hålla sig borta från HP-laptops med AMD-grafik (och ev AMD-CPU). Det är hopplöst med grafikdrivrutiner.

  1. Drivisar inne i Win 10 är helt värdelösa.

  2. AMDs egna drivrutiner får man leta upp själv.

  3. AMDs egna drivrutiner kan ibland bli inkompatibla med sig själv och göra just Sims 3, Star Stable mm helt oanvändbara.

  4. Grymt svårt att nedgradera och få det att fungera - kräver kontakt med AMDs support.

  5. Sedan måste man hålla koll så att burken inte uppgraderar i smyg och gör skiten oanvändbar igen.

Dottern har en sån maskin som i teorin och diverse omdömen skulle vara ett mer prisvärt men ändå likvärdigt alternativ vad gäller prestanda till Intel.

Mycket bättre för sinnesfriden när sonen gick från HP till Mac Mini...

Tillägg: Jovisst är ABC800 en drömmaskin. Synd bara att man var tvungen att välja mellan 80-teckens monokrom display eller färgdisplay. Som tur var hade skolan en maskin av varje förutom en klassuppsättning ABC80.

Tillägg 2: Kanske skolans färgmaskin var en ABC806? Då kunde man ju ha _både_ färg och 80-kolumnersmatris i samma maskin. Minnet sviker efter 35 år... Men så fick vi i datorklubben mest hålla oss till ABC80-burkarna när vi var där på kvällarna.

Tillägg 3 (vansinnigt OffT): Klubbens namn var Datora. Den som kan gissa vilken skola det gällde får en gilla-markering!

Tack för toppeninfo.
Det är precis sånt jag vill få veta.

Trevlig lördagkväll.