MrQuattro

MrQuattro

Medlem
  • Namn William Rautio
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning IT-Tech
  • Registrerad 2015-12-01
  • Senast aktiv 2021-02-10
  • Antal inlägg 230

Foruminlägg

De senaste inläggen MrQuattro har skrivit i forumet.

Jag gillade det svarta skalet, dock tycker jag det var tråkigt att det inte fanns till Pro Max. Får hålla till godo med mitt Apple Läderskal i väntan på något roligare.

Jag tycker dessa verkar intressanta, men kanske lite väl dyra. Svårt att hitta någon gyllene mittfil som fungerar till allt. Just nu kör jag personligen på tre setuper, dels ett par Jabra Evolve 75 för telefonsamtal på kontoret (eller ja, hemmakontoret som det nu blivit i dessa tider). Dels ett par Bose QCII för musik på fritiden, samt även om jag är på resande fot så är dessa mina go-to lurar för flygplan och tåg etc. pga brusreduceringen. Sedan har jag alltid med mig mina Airpods Pro, dessa har jag i de situationer där jag inte kan använda ett par byglade hörlurar, eller när jag helt enkelt inte orkar släpa på de andra.

Så baserat på ovan, så har jag svårt att personligen se vart i mitt ekosystem dessa nya 85or skulle passa in. Mina Evolve 75 duger perfekt att ha på kontoret, både Bose och Airpods duger gott till min fritid, så nej det blir inget köp av dessa för mig. Men jag tvivlar inte på att det är en bra produkt, Jabra tenderar till att göra bra grejer. Kan förövrigt nämna att jag använder deras lilla konferenshögtalare Jabra Speak 510, funkar perfekt om man har ett litet mötesrum (kanske max 6-8 personer) och skall ha ett audio/videomöte.

Nu har även jag fått hem mitt läderskal inklusive plånboken. Mycket nöjd hittils, betydligt trevligare läderfinish på dessa två än vad det varit på de tidigare Apple läderskal jag haft (6 Plus, 6S Plus, 7 Plus, 8 Plus, XS Max). Mycket trevlig överraskning måste jag säga!

Ursprungligen av zinned:

Nej, det är lite trist. Jag kommer som sagt troligtvis att lämna tillbaka det.

Förresten, har du använt MagSafe laddaren med läderskalet? Isåfall, har du märkt av någon ringmärkning på baksidan?

Ursprungligen av zinned:

Jag funderar på att lämna tillbaka mitt läderskal, jag tror inte jag vill ha ett skal som ständigt ser skitigt ut. Ja, många kallar väl detta för början till patina men jag känner själv att jag tycker det ser bedrövligt ut.

Mitt skal på bilden har alltså inte varit utsatt för något ”skitigt scenario” utan har ENDAST gått upp/ner ur jeansficka samt vanligt användande.

Nu blir jag lite orolig. Jag har beställt ett blått läderskal till min 12 pro max och man vill ju inte att det ska se ut sådär efter bara någon veckas använding. Just nu kör jag ett genomskinligt skal ett sånt här men det blir som sagt ett blått magsafe case så fort jag får hem det.

Ursprungligen av zinned:

Skärmskyddet har ju som enda syfte att undvika repor i telefonens glas, så givetvis

Jag menar själva appliceringen, vad ger minst risk för skräp på skärmen :

1) Inte röra skärmen med varken alkotrasa eller mikrofiberduk utan sätta på ramen och därefter skyddet så snart man tagit bort skyddsplasten från den helt nya telefonen.

eller

2) Ta bort skyddsplasten från den helt nya telefonen, torka av med alkotrasan, sedan mikrofiberduken och därefter applicera skärmskyddet.

Det senare kan man ju tänka sig att det kan lämna något skräp efter sig då man trots allt håller på med skärmen. Mest nyfiken på vad ni tror

Jag har satt på ett hundratal glasskydd på folks telefoner på jobbet. I 99% av fallen har det varit nya telefoner direkt ur kartong. Alltsomoftast behövs inga hjälpmedel om man sätter dit glasskyddet direkt när man rivit av skyddsplasten när man packar upp telefonen och de glasskydd jag satt på brukar sitta kvar även när folk lämnar tillbaka sin telefon efter något år eller så. Men om jag ser att det kommer något dammkorn på skärmen använder jag alltid microfiberduk. Blir det däremot fingeravtryck när man packar upp telefonen ur kartong, skulle jag personligen använda både alcopad och microfiber innan jag sätter dit glasskyddet.

Ursprungligen av kenjon:

11 Pro Max kan väl inte köra MagSafe?

Menade 12 Pro Max... Sorry!

Skall beställa en 11 Pro Max. Funderar lite på om man skall köra med Apples egna transparenta magsafe skal, men jag gillar inte riktigt den vita ringen på baksidan. Har inte sett ifall Apple kommer släppa något läderskal med MagSafe, men släpper de det så är det ett givet val för min del.

Ursprungligen av Marcus Attefors:

Haha fasen jag trodde jag hade ändrat det där, korrar nu. Det skulle stå att det är 15W om man använder MagSafe med en 20W-laddare

Tack för de fina orden!

Det skulle vara intressant med en uppföljning på denna artikel när 12 Pro Max släpps. Skulle vilja ha en jämförelse dels mellan 11 Pro Max och 12 Pro max hur den 0.2" större skärmen skiljer sig, samt en jämförelse mellan kameran på 12 Pro och 12 Pro Max, då det vad jag uppfattar är den stora skillnaden på dessa.

Keep up the good work

Ursprungligen av Redaktionen:

iPhone 12 och iPhone 12 Pro är äntligen här med en helt ny design och en bättre insida, nu skall vi se om de var värda väntan.

Läs hela artikeln här

Trevlig recension, väntar ivrigt på att få beställa 12 Pro Max!

Men det är ett litet faktafel i artikeln:

Det betyder att vi nu kan ladda vår telefon trådlöst i 20 watt

Det är 15 watt som gäller med Magsafe, samt 7.5 Watt med vanlig Qi laddning.

Ursprungligen av BlackSmp:

3D Touch eller batteri... Du får plats med mer batteri när du tar bort 3D Touch, vilket visar sig i standbytiden. Du lär få vänta på att det återkommer

Hade gärna tagit en tjockare telefon för bättre batteritid, men inte på bekostnad av 3D Touch.

Ursprungligen av iSweden:

Dessa tester är löjliga.
Men kunde varit intressanta om de hade använt bra skal och skärmskydd.
Ex: https://rhinoshield.io/

Jag vet inte om man kan säga att de är löjliga, ser dagligen folk (främst kontorsråttor som jag oxå är) glida runt med nakna telefoner. För dessa kan såna här tester vara intressanta. Nu använder jag själv ett Smart Battery Case och en Screen Protector till min XS Max dagligen, men ska jag iväg på viktiga möten med kostym nissar, får batteriskalet stanna hemma och telefonen vara naken.

En sak som slog mig häromdagen var hur dåligt haptic touch är jämfört med 3D Touch, kör till vardags en XS Max, men råkade snubbla över en XR på jobbet, uppdaterade direkt till IOS 13, testade att "3D Toucha" på ikoner och inne i meddelanden (på tangentbordet) och det var faktiskt sorgligt hur dåligt det var på XR jämfört med XS Max. Hoppas Apple inser sitt misstag och tar tillbaka 3D Touch till nästa års iPhone.

Ursprungligen av Zeugma:

Gboard finns, vad jag vet. De har haft det länge inklusive svepskrivning.

Swiftkey är ett trevligare alternativ än Gboard enligt mitt tycke. Dock är det inte lika bra som att ha det native från Apple.
I vissa appar som öppnar tangentbordet, så swappar telefonen automatiskt tillbaks till native utan att man kan byta, så därför skulle det vara så sjukt smidigt ifall det funkade på svenska i det inbyggda tangentbordet. Testade lite med engelskt tangentbord med Apples inbyggda och det var en riktigt trevlig upplevelse.

Är i stort sett nöjd med iOS13. Däremot suger det att Swype tangentbordet enbart fungerar på engelska, det var en av de funktioner jag sett fram mest emot. Detta måste väl ändå komma förr eller senare? Testade även att ändra systemspråket till engelska, men fortfarande köra svenskt tangentbord, fortfarande ingen framgång.

Däremot måste jag säga att Dark Mode är en fröjd. Får se hur mycket det påverkar batteritiden dock.