Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nifa

Nifa

Medlem
  • Namn Niklas
  • Registrerad 2015-11-05
  • Senast aktiv 2019-10-05
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Nifa har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2019-05-01 11:20
Ursprungligen av Tobb@:

Sidan lever än iaf men känns tomt, Inga nyheter från redaktörerna och startsidan har varit den samma i en månad nu...

Det är för att de upphörde med allt arbete ganska omgående. Sidan skulle dock vara uppe till 1:a maj, vilket är... idag.

  • Medlem
  • 2018-12-19 08:37
Ursprungligen av zinned:

Ja, det var tider när man hade 1.x av iPhone OS och ingen App Store.

Verkligen! Och dessutom (när 2.0 lanserades sommaren -08) fick man betala 50 kronor för uppdateringen! (Kommer ej ihåg om det berodde på att jag då hade iPod touch och inte iPhone 2G...)

Ursprungligen av zinned:

Men, varför fulimporterade du 3G-modellen som då tydligen krävde jailbreak? Varför köpte du inte bara telefonen i butik i Sverige?

När iPhone 3G lanserades i Sverige i juli -08 var det endast en operatör som sålde den - Telia. De hade alltså monopol. Detta utnyttjade de så klart med komplett hutlösa och värdelösa abonnemang. Minns också att de hade en reklamskylt utanför deras butiker där det var en stor bild på iPhonen med endast en mening under: "Vi har den".
Rätt gapigt, men det hade de möjlighet att vara givet deras monopolställning. När du som kund gick in i butikerna och frågade om iPhonen var de rätt snorkiga av sig då de visste att efterfrågan var så hög, och tillgången så låg. Vi får ju komma ihåg att det var på denna tiden som folk tältade utanför butiker för att kunna få sitt exemplar av senaste iPrylen, vilket inte riktigt sker på samma vis idag - speciellt inte när deras telefoner numera ligger på 12-16000 kronor styck...
Efter ett besök i Skövdes Telia-butik svor jag att aldrig köpa något av dem utan direktimporterade från England istället.
2009 kom ju 3Gs som jag nämnt tidigare, och då fanns fler operatörer att välja på, däribland Tre som jag hade. Sedan dess har det blivit 3Gs, 4, 5, 6 och nu senast 7+.
Nöjd med svaret?

  • Medlem
  • 2018-12-18 07:42

Cydia var det länge sedan jag använde, men det har varit en viktig del av min "iPhone-karriär".
Jag har använt iOS-enheter sedan 1.x-versionen innan ens Appstore fanns.
Hösten 2008 köpte jag min första iPhone, vilket var iPhone 3G-varianten. Det var dock fulimport vilket betydde att jag var tvungen att köra med en specialare gällande sim-kortet samt att den var tvungen att vara jailbreakad.
Efter att jag uppgraderat till en svensk-såld iPhone 3Gs hösten '09 behövde jag inte längre jailbreaka den för att kunna ringa med den i Sverige, men fortsatte ändå med att jailbreaka och köra Cydia i flera år efteråt. Roligaste jailbreakingen var den när du besökte en webbsida och kunde jailbreaka via denna sidan. Många gick in på Apple Store butiker i USA och drog igång jailbreaking samt installerade Cydia på telefonerna.
I takt med att Apple, efter att i många fall troligen "inspirerats" av alla de funktioner du som användare kunde få med hjälp av appar och inställningar i en jailbreakad version av iPhonen, så minskade intresset för jailbreaking kring 2012/13 någon gång.

Senaste telefonen jag aktivt jailbreakade var iPhone 5. Min iPhone 6 samt 7 har aldrig jailbreakats.
Det var min lilla historia

  • Medlem
  • 2018-09-11 21:49
Ursprungligen av Redaktionen:

På onsdag är det dags för årets stora Apple-händelse för alla oss som gillar Iphone. Ida kommer att vara på plats i Cupertino för eventet, och från 99-studion i Stockholm sänder Jakob live tillsammans med en gäst. Vi hoppas ni vill följa med oss via internet!

Läs hela artikeln här

Coolt att ni är på plats, blir att följa er imorgon.

  • Medlem
  • 2018-09-11 21:47

Vilken häftig resa - och kul med lite personlig touch med Vloggen. Lite avis är man allt, men kan i alla fall skryta med att jag ska till Borås imorgon.

  • Medlem
  • 2018-08-07 16:14
Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Hur gjorde du när du installerade om? Bara kastade programmet, eller använde du någon form av avinstallerare, typ AppDelete/AppCleaner/AppZapper?

En annan sak att prova, är att ladda ner och köra senaste macOS-uppdateringen en gång till: https://support.apple.com/kb/DL1970?locale=sv...

Jag installerade bara om det.
Men nu provade jag att först flytta den icke fungerande appen till papperskorgen och tog bort den, och installerade sedan om hela OneDrive vilket löste situationen!

  • Medlem
  • 2018-08-07 15:55

Hejsan,

Min MacBook Air med senaste versionen av OS X har under några veckors tid varit avstängd p.g.a. semester.
Jag använder Office 365 samt OneDrive i mitt arbete och när jag startade upp datorn igen så var inte OneDrive igång. När jag försökte att starta upp det igen fick jag felmeddelandet som ni kan se i bilden nedan.
Jag har försökt att installera om OneDrive-klienten, men möts av samma meddelande. Nu synkas ju inte längre mina dokument p.g.a. att synkningsklienten ej är igång...
Någon som råkat ut för detta och vet vad det handlar om?

  • Medlem
  • 2018-08-07 15:48

Hejsan,

I mitt jobb använder jag en del PowerPoint och har därför lite olika mallar. En mall är med helt svart bakgrund och då skall således texten vara vit så att åhörarna enkelt kan se vad jag vill visa.
Problemet är att i den mall med svart bakgrund jag kör är texten också svart. Det går ju att ändra till vit text i typsnittet, men när jag konstruerar en presentation och väljer en ny bild så är texten svart igen. Jag behöver hitta en permanent lösning, men har inte hittat hur man gör i PowerPoint. Detta avser då PowerPoint för Mac.

Kan någon hjälpa mig?

Mvh

  • Medlem
  • 2018-07-03 10:39

Väldigt kul test att se. Lagom seriöst och ungefär så som jag skulle använda tekniken själv i bilen.
Jag åkte själv i en Tesla för inte så länge sedan och skärmpanelen i den bilen är inte att leka med då den är gigantisk. Carplay var en upplevelse, särskilt med GPS-navigatorn på.

  • Medlem
  • 2018-06-21 07:48

Jag hade kunnat tänka mig att ha en sådan telefon, men då måste jag också skaffa mig tvilling-simkort vilket driver upp månadskostnaden för befintligt abonnemang. Synd.

  • Medlem
  • 2018-05-30 11:54
Ursprungligen av Allexz:

Men vad exakt är moroten för Androidanvändare att installera imessage?

Moroten är ju självklart att de då kan kommunicera med iOS-användaren och vice versa på ett sömlöst och brutalt enkelt sätt. Dessutom i ett system som funnits länge, är väl beprövat och där chansen att det kommer att läggas ner är minimal.

  • Medlem
  • 2018-05-30 11:21
Ursprungligen av jakobnilsson:

För det första har Google under flera år totalt misslyckats med att skapa en egen standardiserad tjänst för Android, trots många försök så som Hangouts, Allo, Duo och Android Messages.

Detta.

Vi har iOS-enheter till vansinne inom familjen, men mina svärföräldrar är inbitna Android-användare. Jag vet inte hur många olika meddelande-tjänster från Google som vi kört men som sedan lagts ner.
Det jag gillar med Google är att deras tjänster är plattformsneutrala. På det sättet slipper jag som användare "låsa in mig" i ett system (man vet aldrig om man i framtiden köper en Android-telefon!)
Det finns självfallet flera saker jag inte gillar med Google (integriteten!?) - där en av dessa är att de ibland helt utan förvarning lägger ner tjänster som man vant sig vid.

Jag instämmer därför med Jakob och tycker att det borde lanseras till system utanför Apples egna ekosystem.

  • Medlem
  • 2018-05-30 10:54
Ursprungligen av Zeugma:

FYI: Meddelanden var inte aktiverad i Icloud per default.

Rimligt med tanke på att det i många fall är en rejäl mängd data som ska flyttas upp till molnet.

  • Medlem
  • 2018-05-08 12:38
Ursprungligen av adress@mac:

Märkte det själv av en slump - efter alla skriverier om byta kod i Twitter. 1Password symbolen är så diskret vid inloggningsfönstret för Twitter.

Fungerar detta även i OSX?