Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MultiMan

MultiMan

Medlem
  • Namn Rasmus Krook
  • Registrerad 2015-07-13
  • Senast aktiv 2019-07-12
  • Antal inlägg 128

Foruminlägg

De senaste inläggen MultiMan har skrivit i forumet.

Funktionen är ändrad, det minns jag att några kanaler jag följer på Youtube diskuterat.

Googlade fram detta: https://www.davideocompany.com/blog/youtube-u...

Med rätt parameter (om det inte är ändrat igen) så ska man tydligen kunna få enbart föreslagna videos från egen kanal.

Hur kan det vara chockerande att en av marknadens absolut bästa och mest flexibla kamera vinner? Om vi nu plockar ut just det resultatet och funderar lite. Att både göra en extremt avancerad och omtyckt kamera som gillas av både experter och de mindre kunniga/intresserade är en bedrift men inte alls chockerande för mig iaf. Kineserna har visat vad de kan senaste åren. Dessutom på en telefon som i Sverige kostar ungefär samma som Apples "budget"-lur, men ändå har dubbla minnet (och alla andra finesser som helt saknas hos konkurrenten).

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag vägrar bidra till klicken för sådana där *typer”

"Typen" älskar Apple och är en gammal fan av dem. Härlig stämning här numera när man bara vill förmedla hur tålig den nya plattan är.

Tur att du hade din gamla penna med extra spets eftersom gen 2 tydligen inte skickar med några extra (trots prishöjningen (typ dubbelt så dyr på Dustin) utan måste köpas separat i fyrpack: https://forums.macrumors.com/threads/three-th...

Ursprungligen av BlackSmp:

Det kan vara läge att komma ihåg ett av Steve Jobs sista råd till Tim Cook

Det är helt ok att inte gilla en utstickande kamera men stå för åsikten utan att försöka gissa vad Steve Jobs skulle ha gjort eller inte.

I praktiken så är inte utskicket ett problem, det beror troligen att vinkeln mellan hörnen blir så pass liten att glappet inte märks. Jag gillar tunnheten och tar en kamera som sticker ut så pass lite som den gör. Jag skulle kanske (troligen) köpt Ipaden även om den varit tjockare men jag skulle definitivt inte köpt den utan en kamera. Det finns för många funktioner utöver ren fotografering som kräver kamera numera.

Men jag har troligen redan knäckt toppen på pennan genom att den lossnade från Ipaden och ramlade ner på golvet. Spetsen blev troligen tillplattad. Tur att spetsen är den del som återanvänds mellan den gamla pennan och den nya så jag har monterat min reservspets som följde med den gamla pennan.

Tappa inte plattan bara, den nya verkar ha folietunn baksida, hoppa till 4.17:

Ursprungligen av ekloev:

Jag börjar med min lista över hur jag använder telefonen:

Ringer - 4 poäng
Läser - 3 poäng
Ser på video, lyssnar på musik - 3 poäng
Spelar
Mailar - 1 poäng
Chattar/sociala medier - 2 poäng
Kalender
Produktivitet (anteckna, dokumentera)
Fjärrkontroll (smart hem, presentationer)
Bankärenden/Swish - 3 poäng
Kontantlös betalning, NFC-’blipp’
QR-kodläsare
Elektronisk biljett - 1 poäng
Nyckel hem/bilen
Surfar i webbläsaren - 3 poäng

Den enda som sticker ut för min del här är mailar. Jag kollar mailen ofta, men svarar sällan i telefonen. Det beror på att jag verkligen inte är kompis med virtuella tangentbord, oavsett operativsystem eller telefontillverkare. Det smyger sig alltid in fel bokstäver när jag ska försöka skriva något snabbt och ordförslagen är ofta åt skogen jämfört med vad jag vill skriva. Brukar säga till kollegorna att om mitt svar kräver mer än en halv mening väntar jag till jag får tillgång till ett fysiskt tangentbord.

Jag använder många ord som inte finns i listorna och får lägga till dagligen i ordboken, (och förslagen är ofta helt tokiga/fattar bara särskrivningar), så det problemet förstår jag att du har eftersom du uppenbart är en person som hanterar och vårdar vårt språk väl.

Sedan jag gick över till Swype så har mitt skrivande ökat radikalt eftersom det går mycket fortare, speciellt för längre, komplicerade ord, och med mindre fel. Är du riktigt snäll kan du få låna min gamla Xperia X1 som faktiskt har/hade ett riktigt bra, fysiskt tangentbord. Tyvärr sög WM7: https://m3.idg.se/2.1022/1.183975/forsta-test...

Nåväl, listan:

Ringer - 3
Läser - 1
Ser på video, lyssnar på musik - 1
Spelar
Mailar - 1
Chattar/sociala medier - 2
Kalender - 1
Fotograferar - 3
Produktivitet (anteckna, dokumentera) - 1
Fjärrkontroll (smart hem, presentationer) - 1
Bankärenden/Swish - 1
Kontantlös betalning, NFC ’blipp’
QR-kodläsare - 1
Elektronisk biljett - 1
Nyckel hem/bilen
Surfar i webbläsaren - 2
Navigation - 1

Dessutom skriver jag ut rätt ofta iom att det blivit så lätt med moderna skrivare, såsom manualer, testjournaler, kvitton, fakturor mm.
Använder Teamviewer och Remote utilities rätt ofta men det tycker jag inte passar in på smarta hem/presentationer.
Var hamnar alla matappar där man läser veckans erbjudande och kan beställa mat osv? Beställer även den mesta medicinen via apoteksapp och systembolagets app för sortiment och lagersaldo (går tyvärr inte beställa via den än).
Kör även Torque för bildiagnos via bluetooth, var hamnar det, produktivitet?
En annan ovärderlig sak när man bor på landet med ständiga strömavbrott (som trots 55%-iga ökningar av nätavgiften fortfarande händer) är elappar (i mitt fall EOn) som meddelar avbrott och reparationstider.
Paketspårning för PostNord/DHL/Schenker/UPS kollas också flitigt (UPS app/Mina Paket/PostNord)
Vi har ju också autentiseringsappar (Google/Microsoft/Authy/LastPass) som används mer och mer och dit hör väl BankID som annars är den app som används absolut mest tillsammans med LastPass.

Senast redigerat 2018-11-05 07:42

Jag föredrar fortfarande originalet:

Av någon mystisk anledning hade jag helt missat Kronaby så jag måste få tacka för tipset! Kör bl a vanlig Seiko Velatura idag och detta hade varit en kul uppgradering i funktion, men fortfarande klassisk design och någorlunda byggd med safirglas. Blev riktigt sugen!

Ursprungligen av reza666:

Saken är att det är riktigt svårt att göra något spännande med telefoner nu när de har typ allt man kan önska sig (tills något riktigt revolutionerande dyker upp). Men med Android kan man göra telefonen mycket trevligare med olika launchers. Nova som ex är så otroligt trevlig och låter mig göra allt möjligt utan att påverka prestanda eller batteri.
Jag älskar min Note8 fortfarande och använder det lite då o då. Men på grund av säkerheten som clipboard sharing, Android i sin helhet så använder jag min nya iphone som min primära även om det svider lite när jag vet hur mycket trevligare min Note8 är i vissa fall.
Tyvärr finns det ingen perfekt lur idag utan man får avgöra vad man prioriterar. Android i sin helhet är en mycket bättre "telefon" men det är många saker man då ger upp i form av säkerhet och även backup möjligheter som lustigt nog iOS fortfarande är kung på.
Att de inte har lyckats göra en total backup på Android än idag är bara ofattbart för mig. Då pratar jag om all data utöver program och kataloger. Man kan göra det mesta med flera program och en del strul men på iOS är det super simple med restore genom itunes.
Jag såg att Samsung har hittat på en egen lösning så det har jag inte testat. Möjlig att det är lika bra men jag tvivlar.....

Note9 var inte så värst mycket bättre än Note8 men jag vet att jag kommer och köpa även deras nästa Note. Note serien är bara bäst
Sa jag att jag är "lite" galen i telefoner

Vad är det du saknar med Huawei Cloud och även Phone Clone (som jag redan hunnit använda vid byte mellan tre telefoner (angående det jag fetstilat i ditt inlägg).

Ni alla verkar ju väldigt pålästa och skriver spaltkilometer så därför vore det intressant att veta hur ni tycker Huawei har klarat uppgiften med telefonbyten (Phone Clone) och online-backup (Huawei Cloud).

Jag har varit väldigt nöjd. Enda som jag fått justera ibland är några mailkonton och att installera om säkerhets/bankprogram som BandID, Glaze, Ecster och möjligen någon till som Kivra, men så vill jag minnas det är med Apple också.

https://www.mobil.se/nyheter/s-fungerar-huawe...
https://huaweimobileservices.com/cloud-2/
https://www.sweclockers.com/forum/trad/149760...
http://consumer.huawei.com/minisite/se/phonec...

Skriver man att hantera filer och mappar är "väldigt 1998" så tycker jag diskussionen är över redan där och att man tappat kontakten med verkligheten.

Just nu använder jag ett tema som heter "The Starry Night" som har ett Van Gogh-tema. Det får mig att bli glad och må bra, precis som när man tittar på konst eller läser en bra bok som kittlar fantasin. Det har inget med principer att göra öht och det är ännu ett märkligt påstående.

Använder man Huawei som jag så är batteritiden aldrig ett problem, inte med de lurarna jag använt iaf och samtliga har haft bättre batteritid än de iPhones jag kört.

Vad är det som är oklart? Köp den telefon som fyller dina behov, oavsett beteckning, och efter budget. Det är ju väldigt enkelt egentligen.

Huawei har ju många riktigt konkurrenskraftiga mobiler numera (bästa märket idag enligt min smak), så du borde utan vidare kunna hitta en som gör det du vill utan att tömma plånboken (om det nu är en faktor, men kommer man från Apple är ju alla Huawei billiga, speciellt med kontrakt).

iPhone Xr 64GB - 9495kr
Mate 20 pro 128GB - 9995kr.

Dot-projektor och 3D face unlock, så verkar vara samma som Apple nu. Och animojis... suck.

Men fortfarande fingersensor under skärmen, tack!

Världens första telefon med grafen-film för att förbättra kylningen.

Senast redigerat 2018-10-17 09:25

70% laddning på 30 minuter. Apple, kom igen!

Haha, jag älskar att försöka hänga med i Richard Yu's engelska.

Och opportunisten fick in en not om att antennerna är 120% bättre.

"Bara" 3x zoom men blir en ultrawide istället för svartvita som P20 Pro.

Makro från 2,5cm.

Min högsta dröm är att Huawei värvar Marc Levoy från Google så att han kan få riktigt avancerad hårdvara att jobba med också. Besviken över att Google varken lanserar Pixel 3 i Norden eller ordnade optisk zoom. 3x optisk zoom på P20 Pro är riktigt användbar och den funktion jag använder mest.

Ursprungligen av Hank Solo:

Bara för att man gillar ny teknik måste ju inte innebära att man gillar meningslösa produkter...eller?! ?

Exakt NÄR skulle man vara i behov av att spela in sina samtal för att ha någon form av ”bevis”?

Jag använde det senaste gången jag renoverade huset. Slapp betala nära 9000 extra till oärliga hantverkare,

@ekloev, glöm inte hemska Copyswede som tar över 1500kr av priset på en 512GB mobil: https://www.copyswede.se/elektronikbranschen/...