Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jamesgrieve

jamesgrieve

Medlem
  • Namn James Grieve
  • Registrerad 2015-07-08
  • Senast aktiv 2019-04-06
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen jamesgrieve har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Redaktionen:

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Läs hela artikeln här

Men åhhh nej , detta svider !! Jag kommer sakna ert härliga snack och dynamik i podden, har lyssnat VARJE vecka sedan ni började . Om det går att skapa ny pod måste ni göra det!
Tack för alla poddar genom åren, ni kommer vara saknade!!

Jag är en riktig äppleälskare, men också pepp på att se vad konkurrenterna har i pipan. Sedan undrar jag var Jakob är någonstans, inte så att ni andra är dålig...inte alls...men jag saknar Jakob en gnutta.

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple startade en trend med färgen rosa guld som spridit sig till många andra tillverkare. Men nu kommer uppgifter om att nästa Iphone endast kommer i svart, silver och guld.

Läs hela artikeln här

Senaste ryktet säger väl att det är kopparfärg som blir nyheten

Hej
Jag trodde i min enfald att jag kunde flytta filer till iCloud Drive och sedan kunna accessa dom som om de låg på en nätverksdisk, men så verkar inte vara fallet...eller? Jag har kopierat upp en massa RAW filer till mitt iCloud men varje gång jag vill använda/editera filerna måste de laddas ner från iCloud till lokal disk. Då tycker jag mycket av värdet med extra (2 Tb) i "molnet" försvinner. Är det så det fungerar för alla liknande tjänster som One Dive, DropBox etc.

Hälsningar/ James

Ursprungligen av gabriela:

Tips – läs artikeln!

Av ikonen att döma verkar det vara någonslags Photo-ersättare, men själv hoppas jag på "Vector-mator".
Men en fotobehandlare som utgår från Apertures arbetsflöde vore också fint.

Ja, det hade varit riktigt spännande och roligt om det är ett kompetent bildhanteringsprogram för RAW-filer som tar vid där Aperture gick graven och vara konkurrent till Lightroom och Capture One. Hoppas hoppas....jag har faktiskt inte gett upp Aperture ännu utan jag arbetar vidare där...men det går ju inte hur länge som helst.

Ursprungligen av Måns97:

Har du kollat i Aktivitetshanteraren så att det inte ligger något program i bakgrunden som jobbar?
Jag hjälpte en bekant härrom veckan, som förvisso sitter på en Windows-maskin, men också upplevde datorn som seg genom att köra MalwareBytes, som är ett program som ofta rekommenderas i här i forumet för att städa bort Adware och Malware.

Ursprungligen av onnyt:

Hur mycket ledigt utrymme har du på startskivan? Du bör ha minst 10% ledigt.

Ursprungligen av juanito:

Det är även bra att stänga ner Safari nu som då, då Safari tenderar att läcka en hel del minne.

Verkar vara problem med disken, trasiga sektorer el.dyl. Körde dmesg från terminalfönster och då fick jag ut mer data och som tyder på att det är hårdvaruproblem

Ursprungligen av carlsson:

Jadå.
Följ instruktioner här: https://support.apple.com/sv-se/HT204904

Förtydligande: Välj alltså bara installera om macOS, inte radera!

Tack för svaret, då får det nog bli en ominstallation för min Mac har blivit jätteseg...till och från...och jag kan inte hitta varför- Gjort allt känns det som: Diskkontroll för att se så rättigheter är korrekt el dyl, allt OK. Har kört hårdvarukontroll, allt OK, startat i Säkert läge, och sedan omstart som vanligt. Inte hjälpt. Skumt.

Hejsan
Går det att ominstallera BARA operativet så att alla mina filer ligger kvar som innan ominstallationen. Hur gör man i så fall?

Hälsningar
James

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Med tanke på hur ofta jag öppnar telefonen när den ligger på bordet, så skulle detta bli sjukt störande. Men visst, man hade nog vant sig ganska snabbt ändå.

Men jag sticker ut hakan och säger: Detta är bara ett rykte - det kommer inte att hända.

Håller med, det kommer ALDRIG hända att Apple sätter Touch ID på baksidan. Men kanske sätter dom en sensor i knappen på sidan precis som Sony har på nån av sina modeller. Men baksidan, nej, inte en chans

Är 2 miljoner många användare för ett sådant program? Hade varit kul att se en jämförelse med Adobe Premiere och Avid Media Composer. Hur som helst, FCPX fungerar utmärkt och jag är väldigt nöjd

Jag kan inte sluta tänka att detta kanske är en sensor/kamera som kommer till iPhone 8. Sony verkar ju vara ganska färdiga med sensorn/kameran och det känns helt perfekt i tiden inför iPhone 8 som troligen presenteras i september. Kan ju alltid drömma iallafall Fast å andra sidan kanske den inte får plats i en liten telefon?

Ursprungligen av IngoX:

Ovansidan

Ursprungligen av jamesgrieve:

Hejsan
Var det någon som uppfattade hur Googles "kamera-burst-mode" egentligen fungerade och vad är skillnaden mot iPhones burst-mode?
De lyfte fram deras burst-mode som något unikt.
hepp

Jag undrar hur fingeravtryckssensorn som sitter på baksidan fungerar i praktiken, med olika skyddsskal m.m. (för det är väl finger-sensorn som sitter där bak?

Hejsan
Var det någon som uppfattade hur Googles "kamera-burst-mode" egentligen fungerade och vad är skillnaden mot iPhones burst-mode?
De lyfte fram deras burst-mode som något unikt.
hepp

Ursprungligen av kafferast:

Där är problemet. Måste vara från mid 2013 eller nyare. Tyvärr ?

Jahaa..det förklarar ju saken. Tack för hjälpen, då slipper jag sitta här och slita för att få det att fungera

Ursprungligen av kafferast:

Vad har du för årsmodell på mac? Har du lösenkod inställd på klockan?

Hejsan
Jag har iMac Late 2012, så det borde vara lugnt
Klockan är låst med lösenkod, 8 siffror