johnh3

johnh3

Medlem
  • Namn John Alatalo
  • Registrerad 2015-07-06
  • Senast aktiv Igår 20:22
  • Antal inlägg 942

Foruminlägg

De senaste inläggen johnh3 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av calinou:

Rymmer dom stora mobilerna i en jeansficka? Killar har inte handväska.

Tänkte på en jackficka. Även om de ryms så blir det lite klumpigare med en stor mobil om man böjer sig m.m..

Såg dessa skal från Nudient, dyra men ändå billigare än orginalen:
https://www.nudient.se/products/nudient-tunt-...

Edit: Såg nu att de nämndes i nåt tidigare inlägg.

Senast redigerat 2020-11-29 08:22

Beställningen av MagSafe laddaren funkade för mig. Men rörig sida. Är det Kina prylar typ AliExpress eller inte? Jag tror de har några månader på sig att fixa till allt. I annat fall kanske det blir som när E-bay skulle slå stort i Sverige. Det blev bara Tradera av allt i slutändan, och E-bay försvann.

Jag säger inte att jag aldrig ska beställa igen. Men så mycket bättre än Fyndiq, CDOn etc.. känns de inte. Det verkar så i andra länder också. De har slagit stort i USA och där de var tidigt ute. Men e-handel generellt är nu en mogen marknad. De har haft svårt att ta stora marknadsandelar där de har kommit sent. Typ Italien och Nederländerna.

De flesta MagSafe puckarna är rätt små. Såg denna på AliExpress med lite större diameter:
https://www.aliexpress.com/item/1005001699625..._

Min MagSafe laddare från Amazon har kommit:
https://www.amazon.se/gp/product/B08MC41D93/r...

Såg inte exakt ut som på bilderna. En rätt tjock USB A kontakt i ändan. Men funktionen är det inget fel på laddar genom ett vanligt plånboksfodral av tunnare modell:
https://www.phonelife.se/iphone-12-mini-fodra...

Det tar säkert något år till innan de har byggt upp en nog stor portfölj av filmer och TV serier. Är intresserad av filmatiseringen av Asimovs SF böcker, men den ska komma först nån gång under 2021 på Apple TV Plus.

Ursprungligen av pick-me-up:

Jag har haft Sony Xperia 5 Mark II nu ett tag; (dock har jag inte använt den så mycket ännu i fotosammanhang). Fick även med på köpet fina trådlösa hörlurar från Sony.
Var också sugen på iPhone 12 Mini, men som helhet, bedömde jag att Sony var en bättre produkt för mig med tanke på vad man fick för priset. Gillar särskilt att den känns så smäcker! <3 Och att vänja sig vid formaten känns inte svårt alls.

Ja jag funderade på den. Dock tycker jag iPhone funkar bäst med ”point and shot” med kameran rakt av. Sony har sina avancerade Pro foto appar, men har inte utvecklat den vanliga foto appen alls.
Så de har lite olika filosofier kring det.

För egen del vill jag inte laborera så mycket med (foto) inställningar i onödan så iPhone 12 Mini passade mig bättre.

Ursprungligen av juanito:

Det är ju inte Apple som tillverkar processorerna.

Men jo Intel och AMD blev lite mer svettiga, AMD ligger ju dock före Intel just nu så Intel svettas mest då de är trängda nu från flera håll, speciellt om andra ARM processor tillverkare börjar producera liknande.

Men hur fort de har ut en motsvarande får vi se, du kan ha rätt att det tar 5 år speciellt för x86 arkitekturen, x86 kanske aldrig kommer ikapp mera. Men för Qualcomm kan det kanske gå så fort som 2-3 år om de sätter fart.
Så det lär komma fler Windows datorer som kör på ARM.

En sak som är säkert Processorer blev plötsligt intressanta igen.

Samtidigt så utvecklas ju även Intel, de har just lanserat sin Tiger Lake processor:
https://feber.se/pc/intel-presenterar-elfte-g...

Såg att Dell nu har släppt några laptops med det. Med rätt bra priser. Så det är nog inte så att M1 chippet per automatik dödar konkurrensen. Men det lär väl göra att såväl AMD, Intel och i viss mån Qualcomm sätter mer fart.

Billigaste MagSafe laddaren hittills på drygt 20 kr med fri frakt:
https://www.amazon.se/MagSafe-Wireless-Charge...

Gissar att det är felöversatt valuta på amazon.se, verkar vara mycket sånt.
Edit: Nu inte tillgänglig.

Fick i alla fall inte ångra mitt köp av iPhone 12 Mini. Den enda som tilldrog sig mitt intresse förutom den var Sony Xperia 5 Mark II. Men det var ingen Black Friday kampanj på den utan bara på den större Xperia 1 Mark II.

Ursprungligen av xms67:

Jag funderar på om det kan uppstå en marknad där vissa köper två telefoner? En mindre(mini) för middagar och vissa andra sammanhang där man inte kommer använda telefonen så mycket och där det samtidigt vore bra om den är lätt och smidig. För andra tillfällen vill man ha något större sp att man kan "jobba" mer med den.

Jmf klockvärden där det finns uttalade klockor för vissa situationer, dress-ur etc. Vet att klockliknelsen blir fel på många sätt, men ändå en liknelse.

Ja jag har en extra mobil en Sony Xperia L4 för andra sammanhang med ett laddat refillkort. Men det är en billig mobil som man inte skulle bli så rädd om den blev stulen eller gick sönder.

Blir för dyrt med två iPhones helt enkelt. Såvida man inte skulle skaffa en äldre mobil på utgående.

Imponerande hur Apple har lyckats. Men på Microsoft sidan tror jag inte så mycket händer. Även om Qualcomm i teorin ersatte alla Intel och AMD datorer skulle det kanske bara bli några procent av deras totala business. Mobiler är deras prioritet, och lär fortsätta vara så.

Apple har en annan affärsmodell och de gör inga datorer för 5000 kr. Microsoft skulle i teorin kunna göra egna chipp i och för sig, men de är en liten tillverkare jämfört med HP, Dell och de andra.
Men nog tror jag de känner sig pressade av Apple.

Här en laddare från Amazon Sverige:
https://www.amazon.se/SPGUARD-Magnetisk-trådl...

Diverse skal med magneter eller utan:
https://www.amazon.se/Mgnetic-Magsafe-laddare...

Senast redigerat 2020-11-22 13:57

Det finns orginalladdaren och skalen som nog är bäst.
Men man kan fylla på med lite alternativ här eftersom.

MagSafe laddare:
https://fyndiq.se/produkt/sl-magnetic-magsafe...

Ett skal till iPhone 12 Pro:
https://fyndiq.se/produkt/iphone-12-pro-magsa...